Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A feljelentés után mi történik?

A feljelentés után mi történik?

Figyelt kérdés
Úgy értem milyen jogi folyamatok kezdődnek meg?
2012. aug. 30. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
A feljelentésedet felveszik jegyzőkönyvbe,onnan egy előadóhoz kerül,az majd kihallgat,összefoglalja a hallottakat/látottakat,és átadja az ügyészségnek.Az ügyészség eldönti,hogy emel-e vádat, vagy sem.
2012. aug. 30. 20:43
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha akit feljelentettem még a bíróságra kerülés előtt rendezi felém fennálló tartozását akkor mi történik?
2012. aug. 30. 21:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom lényeges-e de a tartozás 970 000 Ft.
2012. aug. 30. 21:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha rendezi,azt feltétlenül jelezd,mert a költségeket a nyakadba fogják varrni.De egyébként bűncselekmény történt?Mert nem mindegy.
2012. aug. 31. 13:48
 5/6 A kérdező kommentje:
A feljelentett vállalta a 970 000 Ft augusztus 28-ig történő kifizetését de ez azóta sem történt meg. Egy autó adás-vételi szerződésről van szó. De szerintem a szerződéssel sincs minden rendben.
2012. aug. 31. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a szerződéssel "nincs minden rendben"akkor az csalás.Ha viszont annak veszik,akkor a kárigényedet polgári peres úton tudod csak érvényesíteni,ami akár két évig is elhúzódhat.A "csalás"az egy más tészta,azért lehet elhúzzák a száját,csak a pénzed ezzel nem lesz meg.Szólítsd fel tértis levélben utoljára,és ha arra sem reagál jelentsd fel.
2012. aug. 31. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!