Ha szidalmaznak az utcán egyesek, akkor milyen jogi lépéseket lehet tenni?
Egy közel 3000 fős nagyközségben lakom és egy homoszexuális, 23 éves fiú vagyok. Az eropolis nevű társkeresőn véletlenül rábukkantam egy helybéli manusra, akinek az volt a vágya, hogy milyen lehet fiúval, természetesen amikor mindkettőnk bekapcsolta a webkamot, kiderült, hogy ismerjük egymást. Én meg megmondtam neki, hogy nem igazán jön be nekem, hagyjon békén.
Azóta az egész falu tudja, hogy mi a pálya (egyébként leplezem, nem vagyok nyávogós risza-búza, plusz korábban volt több barátnőm is). Minden bizonnyal ez a manus terjesztette el (bár azt nem értem, hogy hogyan tudta a sztorit úgy formálni, hogy ő pozitívan jöjjön ki belőle).
Többen inzultálnak az utcán, beszólnak, hogy B***, RA***,. KÖ****, és egyszer majdnem megvertek. Egy fiatalokból álló banda teszi ezt jobbára, sokakat nem érdekli. Viszont azt vettem észre, hogy az emberek többsége nem valami közvetlen velem.

Mintha valahol azt olvastam volna, hogy a szexuális irányultság nem becsületsértési tétel. De beszélj ügyvéddel.
Azt sem lesz egyszerű igazolni, hogy hogyan terjedt el.
Ha fenyegetnek, az esetleg garázdaság.
Amúgy meg költözz el városba, nem akarok vidékellenesnek hangzani, de ott kábé ennyire futja.

Az előttem szóló helyesen szólt, a szexuális irányultság nem büntetési tétel.
Ráadásul valóban, miért a 2999 ember alkalmazkodjon a Te igényeidhez?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!