Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felháborító! A büntetöjog...

Felháborító! A büntetöjog alkotói nem gondolják, hogy valami nincs rendben?

Figyelt kérdés

Egy Szlovák milliomosnö közúti balesetet okozott ittasan, 4 Magyar ember életét kioltva. Abból három elevenen égett bent a kocsiban, a negyedik súlyos égési sérülésekkel került kórházba, de késöbb ö is belehalt a sérüléseibe.

Azt mondják, hogy 3- maximum 6 évet kaphat érte a nö.

Egy részeges, gazdag, nagykínú rib.... csak ennyivel megússza, mikor eleve ha csak azt nézzük, az elevenen megégés az egyik legkegyetlenebb mód a halálra!

Aki meg csak szimplán adósságot örököl valamelyik szülötöl, és nem tudja kifizetni, azokra is akár 3 év börtön várhat. Meg persze aki hóvirágot, és ibolyát szed...

#ittas vezetés #büntetőjog #közúti baleset #Szlovák milliomosnö #elevenen megégni #4 halott
2012. aug. 28. 09:23
 1/6 anonim válasza:
66%

2 éve kezdtem el jogot tanulni,és pont ugyanez a kérdés fordult meg a fejemben nagyon sokszor. Végül pont emiatt abba is hagytam. Én nem veszek részt ebben,oké,hogy a jogászok meg az ügyvédek remekül keresnek,de így? Nekem erre nincs szükségem. Egy olyan országban élünk,ahol pedofilok meg erőszaktevők (Bándy Kata esete pl) nem kapnak megfelelő büntetést,elszomorító, szánalmas és FELHÁBORÍTÓ.

Ennek az országnak lenne mit tanulnia ebből a szempontból (és nagyon sok más szempontból) a többi országtól.A törvényeink egymást kizáró dolgokat soroltatnak fel,a büntetőjog kiskapuiról meg már nem is érdemes említést tenni. Tényleg nevetséges,elkeserítő...

2012. aug. 28. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Aki meg csak szimplán adósságot örököl valamelyik szülötöl, és nem tudja kifizetni, azokra is akár 3 év börtön várhat.

ezt nem tudom honnan szedted,de hülyeség.Nemrég örököltem volna 2 millió adósságot,annyi volt a minusz amit a biológiai apám csinált,érték nulla,egész egyszerűen lemondtam róla,temtni is önkormányzat temette,nekem csak egy lemondónyilatkozatot kellett tennem.

2012. aug. 28. 10:07
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez van a btk-ban, akkor igen, annyit kaphat. De látom nem ismered, hiszen adósságnemfizetésért nem csuknak le senkit. Ha meg adósságot örökölne az illető, akkor inkább mondjon le róla, és ennyi.
2012. aug. 28. 10:10
 4/6 tomala ***** válasza:
100%

Nagyon tragikus, ami történt, de szerintem ez megfelelő büntetés. Nem volt szándékos emberölés. Azért nem jár ennél súlyosabb szankció, mert igen sok emberrel előfordul, hogy részegen és gyorsan hajtva vezetnek. Közülük nem kevesen balesetet is okoznak.

Márpedig szerintem nem gonoszabb ember az, aki részegen beül a kocsijába, és (nem szándékosan) halálos balesetet okoz, mint az, aki részegen beül a kocsijába, és (nem szándékosan) olyan balesetet okoz, amiben csak a szerencsének köszönhetően nem sérül meg senki.

Nem az a lényeg, hogy mi az eredmény, hanem az, hogy mi az elkövető cselekménye.

Mellesleg: ez tipikusan olyan bűncselekmény, ami akkor is bekövetkezett volna, ha 6 helyett akár 20 évet is kaphatna. A dühös részeg ember ritkán mérlegeli a lehetséges büntetési tételeket.

És a büntetés célja nem a bosszú, hanem legfőképp a visszatartás.

2012. aug. 28. 13:03
 5/6 tomala ***** válasza:
100%
Ahogyan pedig az előttem szóló írta: a negatív hagyatékot is visszautasíthatja az örökös.
2012. aug. 28. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne keverjük az adósságos dolgot bele, mert mindenki elkezd rajta lovagolni, és képtelen túllépni.

Én is felháborítónak tartom, hogy négy ember élete ennyit ér, ha rajtam múlna akkor egy életre sittre vágnák ezért, de nem rajtam múlik. Sajnos nem csak a törvények hiányossága játszik itt szerepet, hanem tudod ők milliomosok, és megvesztegethetik a bírót, az ügyészt, akárkit, így nem meglepő, ha olcsón megússza.

2012. aug. 28. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!