Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Sportlövész tarthat Desert...

Sportlövész tarthat Desert Eagle pisztolyt NATO .50-es kaliberrel?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, várom a válaszokat!

2012. aug. 15. 09:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2012. aug. 15. 16:38
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Igenis van 0.50-es AE (Action Express) Magnum kaliber Desert Eagle pisztolyoknál!

Elviekben lehetne szerezni, de szerintem nincs az az Isten idehaza, hogy a valóságban ilyened legyen, hacsak nem vagy rendőrkapitány vagy képvislelő, hiszen ez egy nagyon komoly fegyver, ráadásul kb a legbivalyabb kaliberrel, lehetetlen lenne ezt civilként megindokolni, hogy mire kell... Sajnos!

2012. aug. 17. 01:16
 13/21 A kérdező kommentje:
Bezzeg Amerikába... :D
2012. aug. 17. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Bezzeg Amerikában nézd meg, hogy mi volt két hete abban a templomban, egy hónapja Denverben, 2007-ben a Virginia Tech-nél, '99-ben meg Columbine-ban. Utolsó voltam.
2012. aug. 17. 11:48
 15/21 kovpet ***** válasza:
100%

Igen, és a szlovákoknál és az osztrákoknál is nézd meg, hogy mi lett. Ja hogy semmi? Mindkét említett országban simán lehet legálisan fegyvert szerezni. És ez két szomszédos ország, nem a világ vége.

Nézd meg Norvégiát. Az a f.sz breivik vajon hányat tudott volna lelőni, ha a diákok mondjuk 10%-ánál éles lőfegyver van?

A kérdés elméleti, szerintem sem kell felfegyverezni a tiniket természetesen. Csak a világ nem fekete és fehér.

2012. aug. 17. 12:11
 16/21 anonim ***** válasza:
47%

Akkor nézd meg az osztrák, a szlovák és a norvég fegyvertörvényt, aztán nézd meg az amerikait.

A világon szerintem két rendes fegyverpolitika van; az osztrák és a brit. Érdemes ezeket egyszer elolvasni.

2012. aug. 17. 13:45
 17/21 kovpet ***** válasza:
100%

Osztrákul nem tudok.

De hogy a brit nem normális, az 100 :)

Svájcban sem szoktak mészárolni, ahogy tudom. Ott meg kötelező otthon tartani a fegyvert a hadköteles polgároknak.

2012. aug. 17. 14:33
 18/21 kovpet ***** válasza:
100%
Az "Osztrákul nem tudok" egy úgynevezett vicc volt, mielőtt beleköt valaki :)
2012. aug. 17. 14:33
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy a tiniknek kell fegyvert adni. Én csak annyit szeretnék, hogy például a Honvédség szervezhetne olyan napokat ahol egy belépő áráért lehetne lőni a fegyverekkel. Nem azt mondom, hogy mindenkinek gépkarabélyt adjunk. Csak akit érdekel ez a téma ne feltétlenül kelljen elmennie katonának.
2012. aug. 17. 19:44
 20/21 kovpet ***** válasza:
100%
Ez most is így van részben. Lemegy az érdeklődő egy lőtérre és lőhet. Más kérdés, hogy ez nem olcsó dolog.
2012. aug. 17. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!