Pénzbüntetést még kifizethetem?
Figyelt kérdés
Pénzbüntetésre ítéltek.Le nem dolgozhatom,mert cég van a nevemen.Nem fizettem még ki,megkaptam a behívót,és benne egy kitöltetlen sárga csekket.Jövő héten kellene bemennem.Ki szeretném fizetni de,olvastam a neten,ha már szabadságvesztésre lett változtatva akkor már nem lehet kifizetni.De akkor miért küldtek volna sárga csekket.2012. aug. 13. 17:53
1/5 anonim válasza:
Fizesd ki, és vidd be a csekket a rendőrségre. Sok ilyen ügy van nálunk, ilyenkor befizetheted, és valószínűleg a rendőrök is megkeresnek még, hogyha nem fizeted be akkor elvisznek.
Ha beviszed a befizetett csekket, akkor egy nemleges elővezetést írnak, és kész.
2/5 A kérdező kommentje:
elővezetés nincs.A papírban az áll nekem kell mennem a megadott időben a fogházba.És ha nem megyek a megadott időben akkor elővezetnek.
2012. aug. 13. 18:22
3/5 anonim válasza:
Nekem ne magyarázd.
Mondtam, be tudod fizetni még a bevonulásig, de akkor be kell vinni a csekket. Ekkor írnak egy nemleges elővezetést, de neked ez nem lényeg.
Ha nem fizeted ki, akkor úgy lesz ahogyan mondtad.
4/5 anonim válasza:
na de nem a rendőrségre kell bevinni a csekket, hanem az adott bíróság gazdasági hivatalába, ahol nyugtázzák a befizetés tényét, és kiállítanak egy igazolást az elfogató parancs visszavonásáról, ami azért fontos és szükséges, mert a rendszer igen lassú, még sokáig bent maradhat a körözöttek nyilvántartásában a delikvens a törlést követően is - tehát ezt magával kell hordja még egy ideig, ha netán belefutna mondjuk, egy közúti ellenörzésbe, vagy igazoltatásba, nehogy előállítsák....
5/5 anonim válasza:
ma már gyorsan beérkeznek a csekkes befizetések, a feladás másnapján, max harmadnapján jóváírásra kerülnek a kedvezményezett számláján, ezért már bevinni se kell a csekket, elég ha betelefonál az ember a kúria gazdasági hivatalába, esetleg lefaxolja nekik (igen, létezik még olyan, hogy fax, igaz, sztem csak nálunk, meg a hasonló elmaradott országokban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!