Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyi jogok sértése?

Személyi jogok sértése?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel,hogy állandó csendháborításnak vagyok kitéve,de tényleg éjjel-nappal és én lemegyek szólok szépen kulturáltan,hogy légyszi fejezzétek be és közben felveszem a beszédet diktafonnal vagy kamerázok akkor azért engem megbüntethetnek? Mert biztos vagyok abban,hogy nem fogják abba hagyni sőt még anyázás is lesz,hogy takarodjak már és utána miután kihívom a rendőröket legyen bizonyítékom?
2012. aug. 3. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
ha csak a rendőrségnek mutatod be a felvételt és nem dobod fel a fb-ra vagy a youtubre-ra, azaz nem teszed nyilvánossá, akkor rendben van a dolog
2012. aug. 3. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:

szia.

kérdés hogy van e még ilyen törvény egyátalán.

nekem egy éve azt mondta valaki h változott a csendháboritás törvény,és már lehet zajongani a szomszéd semmit nem tud csinalni.tudom h régen volt ilyen.

2012. aug. 3. 23:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Felveheted de semmit nem érsz el vele..mit bizonyítasz vele ,azt hogy te szóltál?és??szerinted az érdekelni fogja a rendőröket?Nem.Ha hivatalos személy lennél akkor lenne jelentőssége de így nincs.Nem kell kamerázgatni meg videózgatni,simán csak rájuk kell hívni a rendőröket és kész.Sajnos én több éve vagyok ilyen helyzetbe és semmit nem tett a hatóság! Ha kihívom őket természetesen kijönnek és megkérik őket hogy halkabban legyenek.aztán fél óra múlva meg másnap ugyan ugy folytatódik.egy idő után a rendőrségen is megunták hogy állandóan kihivogattam őket és ki sem jöttek.Próbáltam az önkormányzatnál,annyit tettek hogy megvonták a családtól a segélyt.de a ricsaj ugyan ugy megy éjjel nappal évek óta...
2012. aug. 3. 23:52
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

2.

a törvény tényleg változott, de előnyére. régebben csak este 10 után számított csendháborításnak bmiféle zavaró, nagy zajjal járó tevékenység. ma bmely napszakban az, ha átlépi a tűréshatárt. csak a tűrés határa maradt relatív :)

2012. aug. 4. 00:28
 5/8 anonim ***** válasza:
rendőrségen bíróságon nem ér a hangfelvétel (családon belüli erőszaknál sem) legalábbis régen így volt nem tudom azóta változott-e
2012. aug. 4. 00:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Csendháborításra vonatkozó szabály semmit se változott. Korábban se volt időkorlát és jelenleg sincs.

Felvételt meg valószínűleg nem fogják elfogadni, mivel a beleegyezésük nélkül készítetted és ez nem büntetőeljárás, ahol nincs más bizonyíték. Sokkal jobban jársz, ha 2 tanúval mész, akit szintén zavar, mert figyelembe veszik a sértettek számát is.

2012. aug. 4. 10:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazi Magyar mentalitás.Még nem is szóltál a szomszédoknak,de szerinted anyázni fognak.Jelenteni akarod őket,igazi jó szomszéd vagy.Ha az én szomszédom csinálná,akkor szerintem költözhetne.
2012. aug. 4. 14:36
 8/8 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen nem is szomszédok, egy italbolt van alattunk és állandóan itt ricsajkodnak a haverokkal, cigiznek, isznak mikor tilos. Van mikor fél 12kor este idejönnek piálni. 8-kor nyitnak elméletileg és már 6kor itt van a tulaj a haverokkal ordibálni meg röhögni.

A múltkor felhúztam a redőnyt(nyáron az ablak is zárva van mert jön a büdös és nem tudunk még TV-zni sem) és felordították,hogy ne vergődjek mert feljelentenek, pedig csak a redőnyt húztam fel.

Szerintetek értelmesek? Félcigány banda az egész.

2012. aug. 5. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!