Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetésre számíthatok?...

Milyen büntetésre számíthatok? Megúszhatom, ha közreműködök?

Figyelt kérdés

Az eset a következő. Egy hete egy nagyon jó ismerősöm megkért, hogy az egyik rokonát fogadjam be egy kis időre a használaton kívüli alagsori szobánkba. Mondta, hogy ne szóljak senkinek, mert a volt felesége elől bújkál valami tartozás miatt. Pár napra rá tudtam meg, hogy valójában a rendőrség elől bújkál egy szörnyűség miatt. Kértem hogy távozzon, amit még aznap megtett. Ismerősöm pedig megkért, hogy ne szóljak a rendőrségnek és azt mondta hogy a rokonának semmi köze ahhoz, amivel vádolják, csak így akarnak bosszút állni rajta.

Félek, hogy engem is megbüntetnek, amiért 3napig nálam volt illetve amiért nem értesítettem azonnal a rendőrséget. Ha elmegyek a rendőrségre és elmondom, hogy ki bújtatja (azt sajnos nem tudom, hogy hol) akkor előfordulhat, hogy nem büntetnek meg bűnrészességért?

Tudom, hogy a barátommal szemben tisztességtelen lenne, de szívből kívánom, hogy megbűnhődjön az az ember és magamnak és a családomnak sem akarok rosszat.

2012. júl. 30. 12:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A történetben van pár "Ha".

Ha a csákó aki nálatok volt el lesz kapva és mindent bevall akkor az nektek is baj lehet.

Ha úgy mondja el hogy tudtatok róla hogy mit követett el és nem jelentettétek az gáz...

Ha nem komoly a bűncselekmény akkor nem biztos hogy nagyon foglalkoznak veletek(talán!!!).

Ha komoly akkor viszont lehet hogy elővesznek...

Ha kaptatok bármennyi pénzt a szállásolásért az súlyosbító körülmény!

Ha nem csináltok most semmit és nem kaptatok pénzt a dologért akkor legrosszabb esetben 1 évet kaphattok bűnpártolásért. Ha még nem voltatok büntetve akkor valszin felfüggesztett, ha tudják megfelelően bizonyítani.

Ha pénzt is kaptatok akkor 3 év a felső határ!

Ugyanakkor csak 3 napról van szó így azért itt sem gondolnék börtönt(vagyis max felfüggesztett).

persze ha a pasit akit elrejtettetek komoly bűncselekményért keresik és példát akarnak statuálni abból lehet szívás de a büntetési tételek akkor sem változhatnak az alapján amit mondtatok.(max ha a csákót bűnszervezetben elkövetett cselekményért körözik).

Szóval a "semmi bajotok nem lehet ha nem szóltok" duma enyhe túlzás!

Ha a bujtatott egy masszív bűnöző akitől nagyon kell félnetek akkor azért gondoljátok meg.

De ha nem akkor inkább menjetek be és szóljatok a zsaruknak.

2012. júl. 30. 16:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Férjemmel ma jeleztük a rendőrségen mindazt, ami történt és amit tudunk. Kijött három rendőr, kérdeztek pár dolgot, amikről mi igazából semmit nem tudtunk. (hol tartózkodik most, hová ment tőlünk, volt feleségével tartja-e a kapcsolatot, mesélt-e bármit nekünk a bűncselekményről stb.)

Megnyugtattak, hogy nincs félnivalónk, főleg mivel segítettük a nyomozást és együttműködtünk velük. Barátunknak szóltunk mindenről, nagyon mérges volt (mi is azok vagyunk rá)

Arról szerintetek tájékoztatnak minket, ha elkapják azt az embert?

2012. júl. 30. 20:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem lesztek tájékoztatva. Szabad tudni, hogy mit csinált?
2012. júl. 30. 21:34
 14/16 A kérdező kommentje:
Megerőszakolt egy kislányt. Rágondolni is borzalmas. És belegondolni is, hogy egy fedél alatt élt a gyerekeimmel. Bele sem merek gondolni mi lett volna, ha tesz velük valamit.
2012. júl. 30. 23:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem azt a ,,barátot" is fel kellene jelenteni. Én biztos, hogy elvittem volna a gyerekeket, és a rendőrséggel mentem volna vissza. Az iylen ember nem barát, egy mocskos hazug állat. Golyót érdemelne, az elkövetővel együtt. Milyen alapon merte beengedni gyerekek közé?
2012. aug. 1. 00:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogyan alakultak a dolgok, kérdező? Nektek nem lett bajotok az ügyből? Az elkövetőt elkapták? A barátotoknak lett belőle baja?
2021. jún. 22. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!