Önéletrajzban diploma és magasabb végzettség letagadása bűncselekmény?
Figyelt kérdés
Például ha valaki takarítónak vagy utcaseprőnek jelentkezik, mert kell a munka és hogy felvegyék kihagyja az önéletrajzából a diplomákat, nyelvvizsgákat az bűncselekmény?2012. júl. 25. 18:16
3/11 intrepid válasza:
Azt írsz az önéletrajzodba jogilag, amit akarsz. Magasabb végzettséget azért nem jó, mert úgyis kérik a papírokat, mielőtt fölvesznek. Ha kiderül, hogy hazudtál, nem vesznek fel. Letagadni végzettséget? Ez új még nekem. Lehet, ha megtudják a munkahelyen, hogy neked ilyened van, elküldenek, de nem bűncselekmény.
4/11 anonim válasza:
Nem bűncselekmény, de nincs értelme letagadni, mert pár helyen utánad néznek és ott látni fogják a legmagasabb végzettséged. Volt már precedens erre egy ismerősömtől.
6/11 A kérdező kommentje:
Ok, hogy nem bűncselekmény. Végzettséget letagadni illetve nem megemlíteni muszáj. Egy két diplomás embert szerintem nem vesznek fel takarítónak, mert ez valahol már presztízs kérdés egy munkáltatónál. Vagyis egy munkáltatónak kényelmetlen, hogy egy tanult ember takarítsa a mosdóhelységet, dolgozni meg megélni kell, ezért marad a letagadás.
2012. júl. 25. 20:48
7/11 A kérdező kommentje:
4-es!
Az ismerősödet kirúgták ezért?
2012. júl. 25. 20:53
8/11 anonim válasza:
Nem rúgták ki, fel sem vették emiatt.
Meg azért a munkaadónak is leesik, hogy az érettségi után kb 4-5 évig nincs beírva semmi és azt megkérdezik, hogy mit csináltál abban a 4-5 évben. Max más területen dolgoztál, ha nagyon oda akarsz menni.
9/11 anonim válasza:
Én egyet értek veled abban, hogy nem biztos, hogy felvesznek takarítói állásra, ha fel van tüntetve, hogy diplomás vagy. Ha nem tünteted fel és időközben utána(d) járnak, megtudják, hogy van diplomád, de nem írtad be, esetleg megkérdezik, hogy miért nem írtad be, arra meg tudod azt válaszolni, hogy szükségtelennek gondoltad, mert nem tartasz igényt a diplomás fizetésre. Azért szokták elhallgatni, mert olyan mintha ezzel azt akarnád elérni, hogy több pénzt kapjál, holott elég egy általános iskolás végzettség. Szóval szerintem egész nyugodtan el lehet hagyni vagy ha be akarod írni, akkor mindenképp tüntesd fel, hogy elfogadod azt az ajánlatot, amit ad.
10/11 anonim válasza:
Én mindenhol letagadom, csak odaírom, hogy van diploma ahol előny vagy kérik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!