Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 600 ezer ft bizonyítható...

600 ezer ft bizonyítható elsikkasztása milyen bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Anyós lopott a menyétől,mivel súlytható? Büntetlen előéletű ez a tolvaj.

2012. jún. 20. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Írj részletesebb leírást mert a kérdésben sikkasztásról beszél utána lopásról, és a két dolog közel sem ugyan az. pl hogy került hozzá a pénz elvette vagy rábízta, mi történt pontosan a pénzel?
2012. jún. 20. 10:15
 2/8 anonim ***** válasza:
lopás vagy sikkasztás, nem mindegy
2012. jún. 20. 12:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Én nem tudom megállapítani milyen bűncselekmény,lényeg:Volt férjem nem fizetett a gyerektartást 2 évig ami beszámított volna megváltási árba,ezt visszavonta 2 év után,úgy csinál mintha fizetett volna,na ez van.Nem fizetésre bízonyíték van.
2012. jún. 20. 16:21
 4/8 anonim ***** válasza:

mi ez a megváltási ár?

keveset írtál így nehéz

2012. jún. 20. 20:29
 5/8 anonim ***** válasza:

lehet hogy se nem lopás se nem sikkasztás hanem ez

persze még nem tudunk sokat

Tartás elmulasztása

196. § (1) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a tartás elmulasztása a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki.

(4) Az (1) bekezdés alapján az elkövető nem büntethető, a (3) bekezdés esetén pedig büntetése korlátlanul enyhíthető, ha kötelezettségének az első fokú ítélet meghozataláig eleget tesz.

2012. jún. 20. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:

A kérdésben anyós lopott menyétől szerepel, a kommentben már volt férj.

Most már teljes a káosz a fejemben, tartás elmulasztása sem nem lopás se nem sikkasztás, de nem igazán értem anyóshoz és menyéhez hogy jön a tartást elmulasztó férj.

Második voltam

2012. jún. 20. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Figyelj kérdező

Okosabban tennéd,ha lépésről lépésre megpróbálnád leírni mi a nyavaja történt,mert ez a második kérdésed amit senki nem ért.Sajnos másként nem fog menni.

2012. jún. 21. 00:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó,köszi,nem csodálkozom hogy nem értettétek,még a rendőrségnek sem volt először világos,úgyhogy lezárták a nyomozást,amit természetesen kifogásoltam.Lényeg: Váltunk,enyém maradt a közös ház ,a voltférjet ki kellett fizessem ,mivel pénzt kért ,ezért kötelezte a bíróság a gyerektartás fizetésére.A megegyezés szerinti összeget nem fizettem még ki teljesen ,ő meg a gyerektartást nem fizette/2 évig/,szóval ide-oda tartozás van.Az előszerződés szerint levonható a tartozásomból a gyerektartás meg nem fizetett összege.Én a kifietett lóvémért semmit se kaptam,még egy földhivatali bejegyzést sem,tehát a fele rész még mindig a nevén van+ vett egy ingatlant pénzből amit tőlünk kapott. Tulajdonképpen papíron több vagyona van mint a valóságban. Itt jön a probléma:letartóztatták,mert kábszeres dologban vett részt,áramlopás is volt,400ezer ft büntivel,na anyós elmondta hol van a volt férjem meg hogy megbüntette az áramszolgáltató,mondtam neki hogy azonnal szüntessük meg a közös vagyont. El is mentünk az ügyvédhez,aki mondta hogy megcsinálja a szerződést,mutattam mennyivel tartozik a volt férjem,erre anyós lefőtt nem szólt semmit,elszaladt a védőügyvédhez és azt írták nekem ügyvédi levélbe hogy a volt férjem ugyanannyit követel mintha fizette volna a gyerektartást vagy nem írja alá a szerződést.Értitek? Vagy hagyom úszni a 2 év gyerektartást/600 ezer ft/ vagy úszik a fél vagyonom /amiért már milliókat fizettem/vagy várhatom a végrehajtót.Ez nem bűncselekmény? Lopás ,sikkasztás,csalás,zsarolás? Mit tudom én!Segítsen aki tud!Ja mellesleg a fenntartással való eladás után 6 nappal az ingatlanomra/volt férj nevén lévő részre/ rátette a rendőrség a vagyonelkobzást.Szóval felőlük úszhat a vagyonom ,akkor is követelőznek de adni kompenzációt már semmit se tudnak.
2012. jún. 23. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!