Büntetik a tatárjárás-tagadást?
Nem hiszem.
Azt olvastam, hogy a tatárjárás nem járt több áldozattal, mint amennyivel (régen) egy nagyobb járvány. A Vatikán nagyította fel és az iskolában is torzítva tanítják.
Ez valahol hihető. Ha én lettem volna a pápa én is azt akartam volna elhitetni a magyarokkal, hogy ők valójában egy jócskán felhígult nép. Az se meglepő hogy a honfoglalás előtti történelmünk eltűnt. Volt mire büszkének lennünk. A dicső múlt erőt ad.
Amikor eltűnnek a (közös) gyökerek megkopik az összetartozás érzése is. Egyenes út egy nép szolgasorba állításához vagy eltüntetéséhez.
Másfelől a történelem teli van torzítással. A mostban kell élni. Össze kell fogni és most építeni egy szebb jövőt. Felesleges ilyen régen történt dolgokkal komolyabban foglalkozni, büntetni pedig ostobaság és az alapvető emberi jogokat sértő.
Ez a kérdés fájt...
Legalább a honfoglalás megtörtént? :-D
21:21 vagyok. Nyilván, elsőre is érthető voltál. Reméltem, hogy nem provokáció a kérdésed, mivel tényleg volt a tatárjárással probléma, mint már írtam.
Persze ez ma már lényegtelen. ÉS a holokauszt is TÖRTÉNELEM! Uncsi téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!