Egy filmbe azt mondanak amit akarnak, még ha hazugság és félrevezetés is?
Idei amerikai film: Mutatnak városokat majd jön A Duna, Budapest, Hősök Tere.
És erre mit mond a gyerek: "itt vagyunk Prágában..."
Ezt lehet? Ez nem félrevezetés, vagy hazugság vagy nem tudom mi?
Egy Ország fővárosának az egyik hatalmas és igen jól ismert látványossága, és rámondják, hogy Prága...
Ez olyan, mintha a Eiffel toronynál azt mondanám, hogy "itt vagyok Berlinben!"
Ilyet lehet csinálni?
Lehet, hogy Prága kellett a forgatókönyv szerint, de Budapest szebb volt. :D
Nem hiszem, hogy jogi akadályai lennének, hiszen csak film. Elvileg lehetne egy kitalált ország is, miközben Budapestet mutatják. Meg gondolom fizettek is a felvételekért.
"amerikaikról meg köztudott, hogy hülyék mind, mint a s*gg"
Ha értenél a filmekhez tudhatnád hogy ez a világ legtöbb filmjénél így van! Ahogy világosan leírta több hozzászóló a játékfilmek fikciók nem dokumentumok.
"Ha értenél a filmekhez tudhatnád hogy ez a világ legtöbb filmjénél így van! Ahogy világosan leírta több hozzászóló a játékfilmek fikciók nem dokumentumok."
Elég sok filmet láttam, jól tudom, hogy így van. Nem mintha olyan sok szakértelem kellene a f*s zs-kategóriás amerikai szemetekhez, meg úgy általában az átlag filmekhez. Amúgy azt, hogy Bp-re Prágát mondanak elég hülyeség, mert teljesen más dolog, mintha költséghatékonyságból Párizs helyett Budapesten forgatnak egy filmet. Az pedig igaz, hogy nem dokumentumfilm, de azon sem kell majd csodálkozni, ha sok iq fighter legközelebb Prágában keresi a Hősök terét.
Tegnap belenéztem a Kémjátszma című Brad Pitt/Robert Redford filmbe, és eléggé meglepett, mikor egy háztetőn dumáltak, és ahogy távolodott a kamera, kicsit ismerős volt a homlokzat. Aztán beugrott, hogy az Astoriánál lévő ház teteje volt, az öreg órával. (A szállóval átellenben szemben.)
:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!