Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 14 éven aluli tartózkodhat...

Gergoosztcsa kérdése:

14 éven aluli tartózkodhat 22:00 után kint felnőtt nélkül?

Figyelt kérdés

2012. júl. 21. 20:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Már miért ne tartózkodhatna, már nem az a világ van.
2012. júl. 21. 20:48
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
miért ne?
2012. júl. 21. 20:49
 3/13 anonim válasza:
4%

Én mondjuk 16 éves vagyok és van egy 22 éves barátom.

Az már nagykorú felügyelet. :)

..,de egyébként fogalmam nincs. Engem soha nem is érdekelt. :)

2012. júl. 21. 20:50
 4/13 anonim ***** válasza:
31%

Ez nem törvényellenes, de az amit az elöző írt igen, 16 éves, valószínű 15-évesen már megvolt a palija, vagyis, ez büncselekménynek minősül.

Tudom hogy gusztustalan amit írok, de én ezt is szigorítanám. Persze ez magával hozná a fiatalok "korlátozását".

20 éven felül illető csak lukat keres. Birom az ilyeneket :D Mert megetetik a csajt, egy 15-16 évest 1 nap alatt én is meghülyitenék, de nemteszem. Mert van erkölcsöm!

Szomszéd lány, 17 éves, 15-évesen volt 20 éves palija, most meg ki van akadva, hogy megcsalta, mivel majd távkapcsolatban élnek szeptembertől, így a pali félrekurt hiszen már ugyis csak 1 hónapjuk volt.

Bár mondjuk lehet kéne a tiniknek a csalódás, utána rájönnek hogy korukbelivel kezdjenek ki. Mert mind csalódni fog :D Erre itt teszem rá az életemet! Sőt az egész családomét!

2012. júl. 21. 21:04
 5/13 asmosys ***** válasza:
100%

21:04

Kicsit off, de jó ha tudod 14 év a belegyezési korhatár aminek betöltésével, és természetesen beleegyezéssel nem bűncselekmény, és nem büntetendő.

2012. júl. 21. 21:30
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

"Ez nem törvényellenes, de az amit az elöző írt igen, 16 éves, valószínű 15-évesen már megvolt a palija, vagyis, ez büncselekménynek minősül. "

Inkább ne próbálj jogászkodni, ha ragaszkodsz hozzá akkor kicsit nézz utána a dolgoknak.

2012. júl. 21. 21:38
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
Kötözködni lehet, de most őszintén, szerintetek ez normális?
2012. júl. 21. 21:49
 8/13 anonim válasza:
Épp azt akartam mondani, hogy ez nem törvényi/szabályozási kérdés, hanem erkölcsi... Miért engednek ki egy 14 éven aluli gyereket a szülei éjszakára az utcára? (Most nem a különleges esetekről beszélek, hogy mondjuk árva az illető, vagy utazik valahová és 9-kor indul a busz, az út pedig 2,5 óra...)
2012. júl. 23. 13:58
 9/13 anonim ***** válasza:
74%

Elöttem válaszoló. Nem az az erkölcsi, hogy 22:00-kor kint a 14-éves, hanem az, hogy 19-20-25 éves pasiuk van.

Külföldön ez miért nem ilyen befutott mint itt? Szerintem részben, az anyagiak miatt van ez. Nálunk muszály a női félnek az anyagiakra gondolnia. Hisz M.o-on élünk.

2012. júl. 23. 16:53
 10/13 anonim válasza:

Nem tudom, hogy erkölcsi kérdésben van akkor most fokozat? Szerinted akkor az gáz, ha egy 16 éves lánynak 25 éves barátja van, de az nem gáz, hogy egy 12 éves gyerek kint lóg az utcán éjfélkor? Nem a tizenéves lányokról és a barátaikról szólt a kérdés, hanem 14 éven aluliaknak a 22 óra utáni kint-tartózkodásáról.

Őszintén szólva azt sem nagyon értem, hogy hogy jön össze a korkülönbség az anyagiakkal? A mai világban már végképp tele vannak lével a takony 16-18 éves fiúk is - a másik véglet meg az "örökdiák" 25 évesek, akik kb. még egy percet nem dolgoztak és nincs pénzük se. Nem hinném, hogy olyan nagyon kiugró lenne a statisztika a "nagyongazdag 20-25 éves pasik" és a "nagyoncsóró 14 éves lányok" tekintetében.

2012. júl. 23. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!