Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szomszéd megszabhatja, hogy...

A szomszéd megszabhatja, hogy én hol mászkálok a saját telkünkön?

Figyelt kérdés

Rámszólt a szomszéd, hogy hol mászkálsz te erre. (a kerítés felé egy kb 80-100cm átjáró, és mivel elvágtam a lábam, nem akartam a porba mászkálni, mert a másik út a tyúmokon keresztül vezet) erre nekemesett, hogy hol mászkálsz te erre, amire a majdnem anyázásba fulladt helyzetből az következett, hogy rágalmazott. (,, Isten ba.szta volna meg a fajtádat nagyapáddal... meg nagyanyáddal együtt.") Erre már inkább nem szóltam semmit, mert már ment elfele. A baja az, hogy átlátunk. A másik szomszédjából felnő a fű a szobájába. Arra a kérdésre, hogy ugyan, nem le van betonozva a szoba nem kaptak választ. A másik szomszéd felé árkot ásott és sz.rt hordott oda. A harmadik szomszéd meg elkerítette azt a részt, ahol közös kerítésszakasz van. Szóval érdekes ember. 70 évesen a 2 méteres gödörből úgy kiugrik, ha meglát valakit, hogy huszonpár évesen megirigylem. Privát biztonsági őr, ahányszor elmegyek, elkísér, de ma szólt először, de nem volt annyi lélekjelenlétem, hogy felvegyem.

Megtilthatja, hogy én ott elmenjek?

2012. júl. 17. 22:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
És miben nyilvánul meg?
2012. júl. 17. 23:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Ilyenekkel nem lehet és nem is kell értelmesen. Magabiztosan szólj vissza neki provokáld, és akkor rájön hogy nem kötekedhet veled.
2012. júl. 17. 23:37
 13/18 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de ha a szomszéd beleszólna hogy ÉN a SAJÁT TELKEMEN mikor és hol mászkálhatok úgy elküldeném az anyjába korra és nemre való tekintet nélkül hogy még ő ásná el magát. Főleg ha a felmenő rokonaimat is szidja.

Ha még valami nyomós indokot mondana, és értelmesen normálisan mondaná, akkor azt mondom hogy oké. De így biztos hogy nem.

2012. júl. 18. 05:55
 14/18 anonim ***** válasza:
Meg lehet szabni (birtokvédelmet kérni), ha zavarja a szomszédot, de itt egyáltalán nincs zavaró körülmény. Ellene viszont lehet eljárást indítani.
2012. júl. 18. 09:05
 15/18 A kérdező kommentje:
Azt mondta, magasítsuk meg a kerítést 2,5 méterre. Annyi esze nincs, hogy a lyukakon át lehet látni. Azért mondta nekem, mert a többiek ha szól nekik szó nélkül elmennek, de én visszaszóltam, és csak nagyapám meg nagyanyám szokott visszaszólni.
2012. júl. 18. 09:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Mond meg neki hogy ő magasítsa meg a kerítést.

Egyébként szerintem az a 2.5 méter kevés. Az ilyen állatoktól minimum 3 méter magas betonfallal védeném magam. Szögesdróttal a tetején.

Én ezért fogadtam meg, ha egyszer nekem lesz egy saját kertes házam, biztos hogy 3 méter magas betonfallal veszem körbe a telkemet. Undorító ami egész magyarországon megy, bár hál'istennek, nálunk az összes szomszéd normális. (bár az egyik kicsit hülye volt egy időben, de normális lett)

Legközelebb ha megint kötekedik akkor kérd meg hogy mutasson egy birtokvédelmi papírt. Nincs? El lehet küldeni a francba.

2012. júl. 18. 09:52
 17/18 A kérdező kommentje:

Kérhet birtokvédelmet, mert átlátunk?

A kerítésmagasítást mondtuk, hogy elhagy 20 centit, és épít magának olyat, amit akar.

Az lesz, ha még egyszer szól, elküldöm a fenébe, de mostmár telefon hangrögzítővel mászkálunk, azért is ott, és ha kötekszik felvesszük. De nem is tiszta, mer úgy csillogott a szeme hogy szólt, és mint a kisgyerek, aki kiveri a hisztit és nem kapja meg, úgy viselkedett amikor elment.

2012. júl. 18. 09:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérni kérhet, csak nem fogják neki megadni. Az önkormányzatnál is csak annyit mondanak majd neki, ha ennyire zavarja hogy átlátnak akkor építsen ő kerítést.
2012. júl. 18. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!