Zsákutcában lakom az utcában csak nekem van kocsim van kocsibejáróm de én mégis a házam előtt parkolok egyik szomszéd szólt hogy álljak be a házudvarába mert zavar másokat mikor hozzájuk akarnak jönni. én parkolhatok saját házam előtt?
Zsákutcára ugyanaz vonatkozik, mint bármilyen más uttestre.
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól
40. § (5) Tilos megállni:
b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad;
41. § (2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:
c) ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást akadályozhatja;
d) ahol a jármű szabályosan várakozó másik jármű megközelítését vagy elindulását akadályozhatja;
Kapaszkodj meg: Akár a szomszéd előtt is parkolhatsz az utcán, ugyanis közterület! (más kérdés, hogy bunkóság más elé állni).
A saját házad előtt akkor parkolsz, amikor csak akarsz. Jól néznénk ki, hogy te AZÉRT állj be a kertbe, hogy a SZOMSZÉD vendégei ELÉD tudjanak parkolni (aztán te meg nem tudsz majd kiállni?!)
"Tudni kell azt is hogy éppen egy kocsiszélességnyi az utca"
Nos akkor ha a ház előtt állsz, akkor már nem marad hely annak aki pl. a szomszédhoz akar menni, így igaza van a szomszédodnak!
Dobj fel egy képet az utcáról, amikor ott állsz a ház előtt, abból fog minden látszani, az is ha esetleg tényleg marad még 3 méter az autód mellett!
:)
Az, hogy a "ház előtt" áll nem jelenti, hogy az úton - hiszen mondta, hogy van bejárója.
Ha egy autó elfér tőle az úton akkor állhat ott, egyébként nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!