Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkavállalói szerződés aláírása?

Munkavállalói szerződés aláírása?

Figyelt kérdés

Nemsokára dolgozni fogok és ez lesz az első munkahelyem. Úgy tudom, nem kötelezhetik sehol senkik arra a leendő munkavállalót, hogy ott helyben írják alá a szerződést; haza lehet vinni. Vagy rosszul tudom?

Mire ott helyben elolvasom és megértem minden egyes pontját, több óra... az ilyen 8-10 oldalas szerződések...

Ha mégis erőszakoskodnak, akkor otthagyom őket a fenébe és kész.

Kérdés: rosszul tudom, vagy el lehet vinni a szerződést? Vagy egy másolatát? Mondjuk a másolattal meg az a baj, hogy ott pontról pontra kell egyeztetni, nehogy pár szó eltérés legyen... sok ismerősöm szívta már meg így. Nem kaptak fizetést/feleannyit kaptak, mert ott helyben aláírták.

2012. júl. 16. 18:15
 1/4 A kérdező kommentje:
Igazából az a zavaró, hogy első munkahely, és tapasztalat nulla. Azt pedig nagyon el szeretném kerülni, hogy átvágjanak. Hallottam olyat is, hogy pont az ilyen zöldfülűekre, mint én vagyok van egy speckó szerződésük (sok helyen), amit elsőként odanyújtanak. Ha meg rájön az ember, hogy hoppá, ebben van bukkanó, akkor adják a másikat (eredetit), mert véletlen mellényúltak...
2012. júl. 16. 18:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

szia

természetesen kapsz időt arra

hogy átnézd a szerződést

amit aláírsz

meg fogják érteni, hogy alaposan

el szeretnéd olvasni

amit aláírsz

nincs 8-10 oldal egy ilyen szerződés

max kb. 3

a rengeteg szabályt

amit alkalmazni kell

úgyis a munka törvénykönyve tartalmazza

azt nem fogja a szerződés tartalmazni

mégis vonatkozik majd rád

2012. júl. 16. 20:07
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem, de ezt haza lehet vinni? Vagy el lehet vinni a helyszínről? Ez érdekelne igazából.
2012. júl. 16. 23:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Biztos kapsz egy példányt te is.
2012. júl. 17. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!