Mit lehet tenni a munkáltatóval?
Abban az esetben ha még májusban műtöttek és még csak most kaptam meg a betegszabadség összegét és késve adta le a táppénzes papíromat az OEP felé ert nem kifizető hely.
Köszönöm a segítséget.
Az oep honlapján annyi van ezzel kapcsolatban, hogy a munkáltató köteles a részére átadott papírokat, annak kézhezvételétől számított 3 napon belül továbbítani azt az illetékes oep részére és ezt igazolnia is tudnia kell. A szankcióról (a késedelmes továbbítás miatt) nincs szó, hirtelen nem is tudom, hogy mit tudnál tenni.
Egyébként biztos, hogy késedelmesen adták le? Ugyanis az oepnek mérlegelési, igényelbírálási ideje van. Ez 30 nap, amit indokolt esetben még 15 nappal megtoldhatnak. Ha mondjuk leadtad a papírokat május 25-én, akkor nekik május 28-áig kellett továbbítani, megkapta az oep mondjuk 06.02-án, az oep fizetési határideje 07.02, hosszabbítás esetén pedig 07.17.
Legegyszerűbben úgy tudod kideríteni a dolgokat, hogy kérd meg a munkáltatód, hogy igazolja, hogy mikor adta le az oep-nek, hogy utána tudj nézni, hogy miért késett. Ugyanis ha az oep esett késedelembe, akkor köteles késedelmi díjat is fizetni.
Az OEP általában 3 hónapra fizet. Ha késett volna vele a munkáltatód, akkor még messze nem kaptál volna semmit, még így is 3 hónapon bőven belül vagy.
Amúgy kötekedhetsz, feljelenthetsz, max kirúg. Mert megteheti.
sziasztok
Köszönöm a válaszokat
Először is azzal kezdeném hogy NEM vagyok spicli, de amikor az embernek az életéből az a 27000 ft is hiányzik akkor megfordul minden lehetőség.
Akik kedvesen és normálisan segítettek azoknak mégegyszer köszönöm. Tudom hogy késet a munkáltetó mert rá is lett kérdezve hogy elküldte e és ő mondta hogy nem még nem tudta. Az Oep eddig mindíg betertota a 30napot.
Köszönöm mégegyszer :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!