Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Drogdíler a szomszédom?

Hájaaa kérdése:

Drogdíler a szomszédom?

Figyelt kérdés

Az egyik (panellakási) szomszédomhoz túl sok olyan "arc" jár, akikről közismert, hogy saját vagy továbbértékesítési célból drogot használnak.A lépcsőház előtt is sokszor állnak. Mivel semmi bizonyítékom nincs, ezért ugye rendőrt nem hívhatok, sőt még azért sem mert talán tenne valamit velem vagy családommal.

Lehet valamit tenni?

2012. júl. 10. 18:44
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem semmi közöd hozzá,törődj a magad dolgával.
2012. júl. 10. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Ha "közismert" akkor nincs baj. Gondolom a rendőröktől van engedélyük. Ha egyszer összevesznek valamin oszt még lövöldöznek is ami téged talál fejen netezés közben akkor már tényleg semmi közöd a dologhoz...
2012. júl. 10. 23:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Törődöm én a saját dolgommal, eddig nem tettem semmit. Dehát azért itt laknak kisgyerekek, és mikor a nagydarab kopasz csávók megjelennek a kisgyerek majdösszeszarja magát.

Igazából inkább attól félek, hogy a konkurencia ne az én ajtómat törje fel! Meg ilyen apróságok.

2012. júl. 11. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
37%
1-es, ezt a szöveget valami filmből kölcsönözted? Gratulálok a sok eszedhez. Baromira van köze hozzá. Mi van, ha gyereket akar nevelni? Mit lát majd az, mibe szocializálódik bele? Mindenkinek joga van NEM pöcegödörben élni. Kérdező tehet névtelen bejelentést, hogy itt meg itt mi van, hány órakor lenne érdemes meglátogatni az adott címet. Kulcsszó a tettenérés. De gondolom egyébként is van felhalmozva a lakásban cucc, szóval nem egy nehéz ügy ez. Környékről meg a vásárlói közül meg bárki felnyomhatta, szóval extra rizikófaktort sem látok a dologban. Persze rajtad áll, hogy mered-e, de én ezt nem hagynám így, ahogy van.
2012. júl. 11. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Nézd,ha ott" helyzet van" akkor úgyis megdőlnek előbb utóbb.A magyarok meg álltalában ilyenek,hogy mindenki azt nézi mit csinál a másik.Mi a jóisten köze van bárkinek is,hogy ki mit csinál.Legalábbis akkor,ha még bizonyítani sem tudja hiteltérdemlően.Nekem is van gyermekem,értem én,h mire akarsz célozni.Ha annyira veszélyesnek van megitélve a helyzet akkor meg fog oldódni,spicliskedés nélkül is.Az ilyeneket úgyis megbuktatják,a vevőik,vagy ők saját magukat.Minden jót.
2012. júl. 11. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
erre egy hatékony megoldás létezik: megvárod míg kiteljesedik a dolog. mert amíg nincs semmi konkrét bizonyítékod, addig nem tehetsz semmit. de ha mondjuk Pl.: amikor szomszédod nyitotta az ajtót, hogy bemenjen a házba, és az ajtó résen keresztül látsz egy szép Cannabis ültetvényt, akkor futhatsz a rendőrséghez. viszont abban az esetben, ha fenyegetve érzed magad, vegyél feketén egy puskát, de legalább egy pisztoly, lehet gépfegyver is, olyan, ami elfér a zoknisfiókban. az MP5-öt ajánlom, vagy egy 9mm-es berettát, esetleg Glockkot. sok szerencsét a tömegmészárláshoz!
2012. júl. 11. 15:06
 7/10 anonim ***** válasza:
61%
5-ös, nem vagyok benne biztos, hogy a fogalmakkal tisztában vagy. Spicliről akkor beszélünk, mikor egy adott (érdek)csoporton belül egy vagy több társsal szembemenve eláruljuk azt, kárt okozunk neki saját haszonszerzésből, érdekből. Én is értem, hogy te miről beszélsz és én sem vagyok az a kissámlira felállós-kikukucskálós, de ez a drog-téma hadd ne élvezze már az 'én lakásomban azt csinálok amit akarok' elv szent védelmét. Előnyben a pedofilok, meg a hulladarabolók, szervkereskedők, ugye? Ne kanyarodjunk el, csak nonszensz. Így ehhez nem lehet hozzáállni. A drognak éppen az a rákfenéje, hogy nem csak a fogyasztóját, hanem a környezetét is károsítja, méghozzá súlyosan. Nem kell hozzá messzemenő utánagondolás, hogy ezt bárki belássa. Mégmielőtt: azt sem gondolom, hogy ez magyar vagy bármiféle mentalitás lenne, ez egyszerű emberi jóérzés és evolúciós ösztön. Ki a fene akar maga köré rossz arcokat, félelmet? Szerinted ezek az emberek - mindenféle általánosítás nélkül - ha úgy alakul, ha bárhogyan is úgy alakul, hogy találkoznak köreitek, mennyire fogják a te érdekeidet nézni? Hogy ne sérülj? Bármilyen értelemben is? S mennyire a magukét? Azthiszem nem látsz bele eléggé az effajta érdekcsoportok és ilyen életvitelt élők lelkivilágába (nincs nekik túl bonyolult ). A drog a minden, a drog felülír. Ha saját családtagokat vernek meg, rabolnak ki, akkor egy szomszéd lelkivilágával sem fognak túl sokat törődni, ha úgy hozza a helyzet. Persze lehet jókatona módjára, szemellenzősen is gondolkodni, igen. Ez pont addig szokott menni a fejekben, amíg személy szerint az illetővel nem történik valami - elég egy kisebb is - attrocitás. Akkor aztán villámgyorsan meg szokott történni a véleményezők másik csoportjába való átállás, akkor rögtön másképp gondolják. Csak hát a birka a saját bőrén képes tanulni csak (vagy még azon se). Továbbra is úgy érzem a józan ész szól belőlem, semmiféle elfogultságról vagy saját negatív történésből való érzelem nincs bennem, egyszerűen gondoljátok végig..
2012. júl. 12. 09:09
 8/10 anonim válasza:
44%

én csatlakozom az elsőhöz, valóban nincs semmi közöd a dologhoz. majd akkor ha bármi bajod származik belőle. szal ha a gyereked kezéből veszed ki a cuccot akkor majd mehetsz a rendőrségre, vagy ha megfenyegetnek. egészen addig ne keress rá bizonyítékot mert időpocsékolás. egyébként örülj hogy drogosok a szomszédaid, sokkal jobb mintha cigányok lennének. mármint nem akarok rasszista lenni.

a drogosok békés emberek általában ha megvan az anyaguk, a zok a fajta romák akikre én gondolok, minden ok nélkül meg támadhatnak akit meglátnak.

2012. aug. 26. 22:21
 9/10 benő16 válasza:

Ha drogdíler és veszélyt jelent rád,jelentsd fel végülis a te dolgod csak a rendőrség se fog odarohanni ahogy meghallották,ameddig nincs bizonyíték semmit nem fognak tenni.

Mellékesen,ha feljelentenéd:

-Nem hiszem,hogy örülnél,ha a vevői kopogtatnának a lakásodba,hiszen a rendőrség nem biztosít neked védelmet.

-Hogyha mondjuk,olyan anyagot találnának nála,ami legális

nem keltenél jó benyomást se a szomszédodnál,se a rendőröknél.

2012. okt. 14. 20:58
 10/10 anonim válasza:
75%

Elég régi a poszt, de azért hátha elolvassák az okoskodók.

Mi közöm van hozzá, ha drogdíler a szomszéd? Igenis elég sok. Egyrészt már csak azért is, mert, hogy ha valahogy kiderül, és előveszik a szomszédokat és kiderül, hogy én tudtam, akkor bűnrészes leszek, amiért nem jelentettem.

Másrészt. Én is ebben a cipőben járok, VIII. ker. egy idős ős komcsi öregasszony árulja a tűket, meg a herkát (persze ez nem bizonyított, de az, hogy este 9kor még drogos csöngetnek fel hozzá, H-Sz-ig napközben 10 percenként csörög a kaputelefonja, olyanokat hallunk, hogy egy "puska kéne" meg "egy rövidet meg egy hosszút" meg "kettő kéne akkor"... sok jel van más is, nem sorolom) Szóval amiért úgy gondolom, hogy igenis közöm van hozzá, az az, hogy már a kapualjban lövik be magukat... És beledobják a tűt a postaládába! Csak azért, mert a vénasszony miatt idejárnak. Hihetetlen dolgokat tudnak ellopni a lakásom elől. (Pl. seprű, virágföld. A virágföldet saját szememmel láttam, hogy viszik, csak 300 ft-ért nem akartam megveretni magamat.) Ha ilyet megcsinál, akkor később betör a lakásba, vagy csak poénból betöri az ablakomat. Ma reggel is sikerült vasárnap 7kor csöngetni, amikor azt mondtam, hogy csöngesse fel az öregasszonyt és nem engedem, be akkor még nekem anyázik.

Elszaporodnak a drogosok a házban és már lassan az életem féltem. Este 10-kor megpróbál velem bejönni és leszarja, hogy azt mondtam, hogy nem azért is. Persze rátoltam inkább a vasajtót a 2méteres pasasra az 50 kilómmal, mert annyira be volt, nyomva, hogy alig állt a lábán...

Majd ha egy társasházban éltek egy ilyennel, akkor utána mondjátok, hogy nincs közötök hozzá... ;)

2015. máj. 10. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!