Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Strandon vagy autóban meztelen...

Strandon vagy autóban meztelen vagyok, azért megbírságolhatnak?

Figyelt kérdés

Nő vagyok! Ha pl. teljesen ruha nélkül vezetek autót, az közterület ugyan de nem keltek vele megbotránkoztatást mert annyira nem látják az emberek, max. a mellem, de olyat meg strandon is látnak. Ha megállít a rendőr, ezért bevihet az örsre ha mondjuk nincs nálam semmilyen ruha sem?

Vagy ha én egy szabadstrandon úgy monokinizek, h bikini alsó nélkül. Elvileg az is közterület, de az nincs megszabva h bikini felső nélkül lehet, alsó nélkül meg nem.

Csak komoly válaszok érdekelnek, pasik a hülye válaszaiktól kíméljenek meg!

2012. júl. 6. 17:46
1 2 3 4
 11/32 Pietrosol ***** válasza:
96%

Szia!

"és akkora balesetek lennének amerre jársz, hogy még rádverik a károkat is amik miattad keletkeztek."

És nem csak a károkat verik rád!

2012. júl. 6. 18:03
 12/32 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem néz ki jól, akkor is mindenki oda fog figyelni. Gondolod, ha egy 70 éves meztelen néni halad el mellettük, a férfiak rögtön rutinosan elfordítják a fejüket, hogy 'áhh ez nem jó nő'?
2012. júl. 6. 18:04
 13/32 anonim ***** válasza:
7%

"de miért "vernék rá" a károkat?"

Mert a károknak van egy olyan hülye tulajdonságuk, hogy mindig arra verik aki okozta.

2012. júl. 6. 18:15
 14/32 anonim ***** válasza:
64%

"Mert a károknak van egy olyan hülye tulajdonságuk, hogy mindig arra verik aki okozta."

A károkat ebben az esetben te mint a bámészkodó férfi okozod, nem a nő. Az egy dolog, hogy ő megsért egy jogszabályt, de mivel az nem a közlekedés akadályozása, ezért a balesetért te leszel a felelős, nem ő. Ezzel az erővel az óriásplakáton lévő félmeztelen női modellt is lehetne okolni a balesetekért.

2012. júl. 6. 19:01
 15/32 anonim ***** válasza:

"A károkat ebben az esetben te mint a bámészkodó férfi okozod, nem a nő. Az egy dolog, hogy ő megsért egy jogszabályt, de mivel az nem a közlekedés akadályozása, ezért a balesetért te leszel a felelős, nem ő. Ezzel az erővel az óriásplakáton lévő félmeztelen női modellt is lehetne okolni a balesetekért."

És nem lehet?

2012. júl. 6. 19:42
 16/32 A kérdező kommentje:

Komolyan nem értem mi a probléma ezzel.

Az autómban elvileg azt csinálok amit akarok. Szerintem ezért nem jogos ha megbüntetnek. Konkrétan melyik jogszabály vonatkozik ide? A közszeméremsértés az biztosan nem. Mert az arra vonatkozik mikor valaki szexuális segédeszközt csomagolás nélkül árul vagy olyan helyen, ahol nem lehet.

Talán a garázdaság? Mert az vonatkozik arra, ami másokban megbotránkoztatást kelt. Ha én pl. az udvaromon meztelenül napozok, azt az utcáról láthatja más is, mégis a saját udvaromon megtehetem, ez nem törvényellenes.

A monokini a legtöbb strandon engedélyezett. Azt meg nem írja le semmi, h én csak a bikini felsőt vehetem le. Ugyan mi a különbség a kettő között?

2012. júl. 6. 20:37
 17/32 anonim ***** válasza:

Egyem a szívedet, te kis jogászprofesszor-néni. Mint korábban is írtam, ez szeméremsértés, nem közszeméremsértés, mint ahogy egyesek - tévesen - gondolták.

1978. évi IV. törvény

208. § Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2012. júl. 6. 21:17
 18/32 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

"Aki magát nemi vágyának kielégítése végett"

De neki csak melege van. Erről viszont eszembe jut kedvenc középiskolai tanárom mondása miszerint: nem szellőztetni, mosni kell:)

2012. júl. 6. 21:42
 19/32 A kérdező kommentje:

Na jó, de ha én mondjuk lemegyek a barátnőimmel egy balatoni nudista strandra, akkor oda minek vigyünk ruhát? Nem egyszerűbb úgy ruha nélkül beülni a kocsiba és menni? Mi ebbe a törvénybe ütköző?

És ha mondjuk megállít a rendőr, mit csinálhat? Max. figyelmeztethet h öltözzünk föl. Ha mi azt mondjuk h nincs nálunk semmilyen ruha, akkor bizonyára nem fog minket kirángatni a kocsiból és úgy meztelenül bevinni az örsre.

2012. júl. 6. 22:19
 20/32 anonim ***** válasza:
De, mivel ez bűncselekménynek minősül, előzetesbe helyezhet téged.
2012. júl. 6. 22:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!