Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez igaz? Tényleg nem vállalhat...

Ez igaz? Tényleg nem vállalhatok nyári munkát?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy emailt az egyik diákszövetkezettől, ahova regisztráltam, hogy azok akik most érettségiztek és felvételiztek egyetemre nem vállalhatnak diákmunkát. Szóval csak azok vállalhatnak nyári munkát, akik ötödévre maradnak ugyanabban az intézményben, ahol eddig is tanultak. Ennek mi értelme van? Kidobtam kb 3000 ft-ot az ablakon tüdőszűrésre, utazásra, hogy kaphassak munkát, erre kiderül h mégsem dolgozhatok.
2012. júl. 5. 16:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem mert sehol nincs tanulói jogviszonyod. Menj el rendes állásba erre a kis időre.
2012. júl. 5. 17:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Diákmunkát csak diákok végezhetnek. Te pedig nem vagy diák, amíg föl nem vesznek valahová.
2012. júl. 5. 17:13
 3/13 anonim ***** válasza:
Hülyeség, a tanulói jogviszonyod még él valami november végéig, nem tudom pontosan meddig. Addig dolgozhatsz.
2012. júl. 5. 17:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Első kettő hatalmas baromságot hadovál, a tanulói jogviszonyod november 1-ig tart.

Értelemszerűen ha felvesznek egy egyetemre akkor tanulói jogviszony tovább tart mint nov.1.

Keress egy másik diákszövetkezetet, én is dolgoztam diákmunkát érettségi után, egyetem előtt.

2012. júl. 5. 17:23
 5/13 anonim ***** válasza:
Én voltam érettésgi után diákmunkán. Az utolsó 2 válaszoló jól írta, mehetsz. Annyiban tévedtek, hogy a mostani tanéved- a 2011/12-es- diákigazolványa nem november elsejéig, hanem október 31-ig érvényes.:)
2012. júl. 5. 17:45
 6/13 Andizsuzsi ***** válasza:
90%
Utolsók! A diákigazolvány érvényessége és a tanulói jogviszony nincs egymással összefüggésben. (Ha holnap munkába állna, a diákigazolványa akkor is érvényes maradnak október 31-ig) Ha valaki leérettségizik, akkor az adott intézménnyel a jogviszonya a vizsgaidőszak utolsó napján megszűnik. Az egyetemen a hallgatói jogviszony a beiratkozás napján kezdődik. Tehát te most nem vagy tanulói jogviszonyban egy iskolával sem. Tényleg ez a helyzet.
2012. júl. 5. 18:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Még jó, hogy diákmunkához diákigazolvány érvényessége kell :)
2012. júl. 5. 18:41
 8/13 Andizsuzsi ***** válasza:

"Még jó, hogy diákmunkához diákigazolvány érvényessége kell :)"

Nem állítottam, hogy nem, csak azt, hogy a diákigazolvány érvényessége és a tanulói jogviszony nem áll szoros összefüggésben.

2012. júl. 5. 18:50
 9/13 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"középiskolások nappali tagozatos jogviszonya a beiratkozástól a kiiratkozásig, vagy az írásbeli érettségi vizsga első napjáig tart. Az érettségit követő nyáron akkor tudsz nálunk munkát vállalni, ha nyilatkozol arról, hogy jelentkeztél felsőfokú tanintézetbe, és szeptemberben ott folytatod tanulmányaidat."

Ezt a FürgeDiák honlapján találtam. Próbálj meg te is egy ilyen nyilatkozatot küldeni, hátha...

2012. júl. 5. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi válasza: ...

Az én diákszövetkezetemnél csak a diáknak a fénymásolata kelett( meg az adókártyáé meg az ilyeneké). Nem kellettt igazlnom, hogy jogviszonyba állok. Érvényes diákkal mehettem diákmunkára. Azért nem írtam külön.

2012. júl. 5. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!