Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az örökös követelheti az...

Az örökös követelheti az örökségét egy ingatlanból ha a tulajdonos még él?

Figyelt kérdés
A féjem előző kapcsolatából született egy gyermek. Most meg kell válnunk a férjem házától és az anyuka követeli, hogy a gyerek részét fizessük ki, mert ez jár neki. Szerintünk ez nem így van, de lehet, hogy tévedünk.
2012. júl. 5. 08:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Örökölni halálozás után lehet. Életében az ÖVÉ azt csinál vele amit akar. Anyósom így semmizte ki a férjemet, hogy eladta a házát, és vett egyet a másik fiának.
2012. júl. 5. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérd hogy mutasson erről megfelelő törvényi paragrafust!
2012. júl. 5. 08:14
 3/8 anonim válasza:
83%
Egyenlőre még nem jár semmi hisz a férjed él.Aztán meg kétszer sem biztos,hogy a gyermek lesz az örökös ha készül végrendelet.
2012. júl. 5. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Addig nem beszélhetünk "örökös"ről, amíg él az "örökhagyó" (akit addig nem is így nevezünk...)

Életében az ember azt csinál a vagyonával, amit akar. Akár el is herdálhatja.

A magyarázatodat amíg bocsi, de nem értem, nem tudtam követni, de mindegy is, mert ez a válasz a kérdésedre.

2012. júl. 5. 08:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

„Aztán meg kétszer sem biztos,hogy a gyermek lesz az örökös ha készül végrendelet.”

A saját gyerekedet még végrendelettel sem tudod kitúrni. Van az úgy nevezett köteles rész amire mindig is jogosult lesz , ha csak nem ki nem tudod ki zárni valahogy az örökségedből. De mindegy most nem erről szól a kérdés. A férjed még épp és egészséges így szabadon rendelkezik a vagyona felett. Azt csinál vele amit akar. Egyetlen centet sem kell leadnia az örököseinek. Vicces is lenne. Tegyük fel van már 3 gyerekem. Ha nekem fizetnem kéne mindegyiknek minden eladott tulajdonom után, akkor az én kezemben már nem is maradna semmi. :)

2012. júl. 5. 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Ingó, ingatlan, vagyon meg köteles rész meg akármi...

Felejtsétek el, mert addig, amíg a vagyon tulajdonosa él, addig ezek a fenti fogalmak sehol nem játszanak szerepet.

Ha a vagyon tulaja úgy dönt, hogy eladja az ingatlant, és az árát akár egyetlen éjszaka eldorbézolja, (ez egy sarkalatos példa), senkinek semmi köze hozzá!

Attól kezdve nem lesz hagyatéki vagyon, nem lesz mit örökölni!

2012. júl. 5. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Létezik olyan, hogy osztályra bocsátás, ilyenkor az ajándékba adott vagyon beszámít az öröklésnél, de nem kötelező adni. Szerintem ezt érthette félre.
2012. júl. 5. 09:28
 8/8 anonim ***** válasza:
53%
Nem.
2012. júl. 5. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!