Mégsem lehet lelőni a kertünkben, akár csoportosan, karóval felfegyverkezve megjelenőket?! Ez most felhívás keringőre a bűnözőknek?
Idióta magyar törvényhozás.Nem igaz hogy nem képesek valami normálisat kitalálni.
Én gond nélkül bevezettetném hogy a betörőt , rablót akár le is lehet lőni.
Egyetértek. Egyébként sem fogom megkérdezni a kedves betörőt hogy mégis mit szándékozik csinálni a lakásba.
Az ember otthona szent, aki oda kéretlenül megy az viselje a következményeket.
Vagy mit akarnak? Segítsek a betörőnek pakolni nehogy meghúzza a hátát mert neki még az egészségéhez is joga van? A törvénytisztelő ember jogaival nem kéne lassan törődni? Milyen országban élünk?
Szerintem aki törvényt sért annak nem a jogait kellene védeni. Persze sarkítok de a lényeg szerintem érthető?
Miért kell annak félni aki csak biztonságban szeretné tudni azt amiért megdolgozott?
Akit érdekel itt lehet megtekinteni (remélem jó a link):
"(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekez ő életének kioltására is
irányult volna, ha
a) azt nem nyilvános helyen vagy nyilvános rendezvényen, személy ellen, éjjel, vagy
fegyveresen, vagy felfegyverkezve vagy csoportosan követik el ,
b) az a lakásba éjjel, vagy fegyveresen, vagy felfegyverkezve vagy csoportosan történ ő
jogtalan behatolás, és személy elleni támadás veszélye is fennáll ,
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történ ő jogtalan behatolás, és személy
elleni támadás veszélye is fennáll "
Itt van. Kertbe csak ha felfegyverkezve lép be, de lakásba már egy kicsit lazább a szabályozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!