Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell-e építési engedély egy...

Kell-e építési engedély egy kisablak utólagos beépítésére?

Figyelt kérdés

60x60centis fürdőszoba ablak, fejmagasságban elhelyezve.

Ha igen, mennyibe kerül és mennyi idő az ügyintézés?

2012. jún. 21. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Elvileg, ha főtartó falba kerül akkor kéne, de le kell szarni berakod és kész. Én teljes műhelyt húztam fel ilyen bürokratikus procedúrák nélkül. A saját portámon hadd azt építsek már és oda amit és ahová én akarok.
2012. jún. 21. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

"A saját portámon hadd azt építsek már és oda amit és ahová én akarok"

Nem éppen!

2012. jún. 21. 21:05
 3/7 A kérdező kommentje:

Azt hallottam 30ezer ft az engedély, az egész ablakberakás pedig olyan 60ezer körül.

Engedély nélküli építkezésnél a fennmaradási engedély bírsággal (ha rájönnek) a felépítmény árának a fele.

Így is 30 lenne, de simán megúszhatom.

Max megbeszélem a szomszéddal, más úgyse fogja látni.:)

2012. jún. 21. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem jelentenek fel, a kutya sem foglalkozik az ilyesmivel.
2012. jún. 21. 22:45
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"Nem éppen!"

De éppen gyerekem. ÉS éppen arról írtam, hogy nekem senki sem fogja megszabni, még te sem!

2012. jún. 22. 05:33
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"Ha nem jelentenek fel, a kutya sem foglalkozik az ilyesmivel."

Így van. Senki sem ellenőrizget ilyesmit. Vannak lakások melyek engedély nélkül állnak immár 30 éve és a tulaj még ürestelek adót is fizet. Évi 25 ezret. Akkoriban még engedély nélkül jött ki olcsóbban. Nekem szerencsére a lakáson van engedély, a műhelyépületen nincs. De gyakorlatilag el mehetnek a p..csába én ilyesmiért biztos hogy nem fogok fizetni. A saját portám, tehát ott mindennemű engedélyt kizárólag én adhatok ki. Én meg kiadtam. :)

2012. jún. 22. 05:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Már kész. Szomszéd beleegyezett, más meg úgyse nagyon látja.
2012. júl. 5. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!