Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Láthatás megvonása?

Láthatás megvonása?

Figyelt kérdés
Anyós elsikkasztotta a gyerektartást/ nagyobb összeg több százezer a fia javára/,most mindegy hogyan,de bizonyítható,megvonható tőle a láthatás?

2012. jún. 19. 20:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Semmilyen pénzt nem vettem át mert nem fizetett,alá is írta hogy nem fizeti.Mikor vonható meg a láthatás?"

1. HA nem kaptál pénz, akkor feljeleneted a biróságon, az senkit sem érdekel, hogy az apa aláirta, hogy nem akar fizetni. A biróság kötelezi a fizetésre, fél évig visszamenöleg, meg a határozat napjától kezdve letiltja a fizetéséböl.

2. A láthatási jogot CSAK a biróság vonhatja meg, ha az apa a gyerek szellemi vagy testi egészségét veszélyezteti, a gyerektartás nem fizetése NEM ebbe a kategóriába tartozik.

3. A gyerektartás az apa részéröl kötelesség, a láthatás meg az apa részéröl jog, a te részedröl kötelesség. Ha nem engeded a gyereket, akkor az apa feljelenthet és neked elég komoly összegeket kell fizetned, a legrosszabb esetben a gyereket elveszik töled és az apának adják. Ettöl kezdve neked kell fizetni a gyerketartást.

2012. jún. 20. 11:57
 12/21 anonim ***** válasza:

A láthatás - ahogy már többször leírtuk - emiatt NEM vonható meg. Semmiképp.

Ha van bírósági ítélet a tartásdíjról, akkor indíthatsz végrehajtást.

Ha semmi sincs róla, először pert kell indítanod, hogy állapítsák meg.

2012. jún. 20. 13:00
 13/21 anonim ***** válasza:

tudom, hogy nem számít és érdemben 2x is kommenteltem ennél a kérdésnél, de határozat nem ítélet :)

Bocsánat az offért, még ha 0%ot is ér. Csak nem egyenrangú a kettő.

2012. jún. 20. 13:04
 14/21 anonim ***** válasza:
A határozat nem ítélet - Ebben igazad van, de a legtöbb embernek nem érthetö a különbség.
2012. jún. 20. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, akkor határozat, igazából - a jelen kérdés szempontjából - teljesen mindegy.
2012. jún. 20. 13:21
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.én igazából sosem tiltottam a gyerekeimet az apjuktól aki most börtönben van,sem az anyőstól aki tuti meglopott/gyerektartásdíjjal/,csak éreklődni akartam,mert szerintem az anya anyagi meglopása egyenlő a gyerek anyagi meglopásával,ami mellesleg bizonyítható.Nem tuom ti engednétek-e szívesen ahhoz a nagyihoz a gyerekeket aki meglopja a családotokat?
2012. jún. 20. 16:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Még mindig nem érted a lényeget!? Hányszor írjuk még le?

- nem a nagymamáról van szó a láthatásnál, hanem az apáról

- a láthatásnak és a gyerektartásdíjnak semmi köze egymáshoz.

Lehet magyarázni az érveidet, lehet siránkozni is, hogy milyen rossz nektek (még meg is lehet érteni), de a jogszabályokon ez akkor sem változtat, így semmi értelme annak a kérdésnek, hogy "ti szívesen engednétek oda". Semmi jelentősége.

2012. jún. 20. 16:33
 18/21 anonim ***** válasza:

17-es

Ha figyelmesebben elolvasnád,akkor érthetnéd,hogy "problémás"az apuka családja.Apuci a börtönben ül,ki tudja miért,a nagyi meg szintén nem a becsület mintaképe.Tehát a képlet így egészen más.Mivel a papa jelenleg ül,így a láthatás csak a börtön falain belül lenne kivitelezhető.Na már most, egy gyereknek nem hiszem,hogy ez jót tenne láthatási jog ide, vagy oda.Erre a kérdezőt nem fogják kötelezni.Ha nem akarja a gyerekét beszélőkre hordani,akkor valószínüleg a döntés joga ez esetben az övé lesz.

2012. jún. 20. 18:29
 19/21 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a válaszokat.én igazából sosem tiltottam a gyerekeimet az apjuktól aki most börtönben van"

Akkor elárulod hogy fog neked a gyerektartásra pénzt szerezni?

Mellesleg az anyja sikkasztott el nem az apja ,nem értem miért a gyerek apját okolod.

Mellesleg a börtön összituáció miatt nagyobb eséllyel vonható meg a láthatás mint a gyerektartás nem fizetése miatt.

De tudni kéne hogy miért ül mert nem mindegy hogy sikkasztás/okirathamisítás miatt ül vagy gyilkosság és nemi erőszak miatt.

De azért megér egy misét hogy miért ezzel kezdted,és nem a börtönnel ha tényleg a gyerekért aggódsz.

2012. jún. 20. 19:36
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A láthatáshoz a nagyszülőnek is joga van én erre gondoltam,nem az apjuktól szeretném megvonni a láthatást hanem a csaló tolvaj "kedves" nagymamától védeném meg a gyerekeimet aki megpróbál minket teljesen lehúzni!Esküszöm már félek tőle,annyira pénzéhes hogy az már bűnözés!
2012. jún. 23. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!