Édesapámnak saját háza volt, anyám úgy költözött ide. Nem házasok, de 20 éve együtt élnek. Anyámnak van még egy gyereke az előző házasságából, az ide költözése előttről. Ha apukám esetleg meghalna, akkor a házból anyám másik gyereke is részesedhetne?
Apukám semmiképp se szeretné ezt, nyilván én sem, mert az a másik gyerek sose élt itt, semmi köze a házhoz, de anyám szerint mégis 7 év együttélés után az ő tulajdona is ez a ház, és én fizessem ki a részemet annak a másik gyereknek, ha a saját házamnak akarom ezt.
2012. jún. 13. 18:50
1/8 anonim válasza:
Ha apádé volt a ház, az övé is marad. Együttélés után nem örököl semmit se anyád, se az ő gyereke, csakis te. Ha házasok lennének, anyád akkor sem kapna semmit a házból, ha az apádé volt már a házasság előtt.
2012. jún. 13. 18:59
2/8 anonim válasza:
Ahhoz a házhoz sem anyukádnak, sem a féltesódnak semmi köze sincs. Még ha a szüleid házasok lennének, akkor sem lenne, mert anyukád előtt (tehát a feltételezett házasság előtt) szerezte apukád a házat. Mivel házastársa nincs, így te örökölsz utána egyedül.
2012. jún. 13. 18:59
3/8 anonim válasza:
Mivel a te féltesódnak a te édesapádhoz semmi köze, szerintem az édesapád hagyatékához sincs köze. Mivel anyáról vagytok féltestvérek, őneki majd az anyai részből jár az 50 % akkor, amikor annak az örökrésznek a hagyatékolása történik.
2012. jún. 13. 19:01
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! Anyám azzal érvel miszerint van valami új törvény, hogy 7 év együtt élés után minden vagyon közössé válik. Igaz ez? (Olyanokat nem írtam le, hogy anya felújította a házban a konyhát, ugyanakkor apa dolgozott anya földjeire stb. Nem tudom ezek számítanak-e-)
2012. jún. 13. 19:09
5/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Nem tudom hány éves vagy, és mennyire tudod felfogni mindazt, ami körülötted történik, és egyáltalán mindazt, amit itt válaszként kaptál.
Mert kaptál a kérdésedre 3 választ, és az mind mást mond!
Kettő sincs közte egyforma!
Majd az ügyvéd elmondja a mamádnak!
2012. jún. 13. 19:13
6/8 anonim válasza:
csak ha elrakta a számlákat. Regisztrált élettárs örökölhet valamennyit, de nem az egész házat, csak a ráköltött pénz erejéig valamennyit
2012. jún. 13. 19:14
7/8 anonim válasza:
nincs semmiféle 7 éves szabály
neked nem kell semmit sem kifizetned a másik gyereknek
egyedül apukád leszármazója az örökös
mivel házasság előtt megvolt az ingatlan
így az különvagyona apukádnak
(egy jogász)
2012. jún. 13. 22:49
8/8 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok, szóval azt hiszem felfogom a dolgokat. Köszönöm a válaszokat megint!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!