Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jár nekem valamilyen segély?

Jár nekem valamilyen segély?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, most fogok végezni a szakmunkásképzővel. 4 évig voltam tanulószerződéssel gyakorlaton, ahol kaptunk egy minimális (minimálbér 20%a) pénzt. Végig vonták ebből az óriási összegből a TB és a nyugdíj járulékot. Viszont a munkaügyön azt mondták, hogy nem jár semmilyen segély. Olvastam bérpótló juttatásról, átmeneti segélyről, de nem tudom, hogy tudnám ezeket igényelni, vagy hogy egyáltalán jár e. Akinek van tapasztalata ebben kérem írja le, hogy mennyi jár, mennyi ideig, ilyenek. Köszönöm.
2012. jún. 3. 11:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Én a helyedben inkább munkát keresnék. Mi a frászért tanultál, ha még be sem fejezted, de máris a segélyen töröd a fejed?
2012. jún. 3. 11:34
 2/14 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy ilyen "építő jellegű" választ is kapni fogok. Talán azért, mert lehetséges, hogy nem megyek át a szakmunkásvizsgán és a pótvizsga csak jövő ilyenkor lesz? Vagy mert szeretnék nyáron szórakozni, nem csak valami gyárban robotolni végig?
2012. jún. 3. 11:39
 3/14 anonim válasza:
70%

segélyből szórakozni?

gratulálok

2012. jún. 3. 11:44
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
hát pont ez az hogy sokan ugyanígy gondolkodnak mint te:"a nyár az mégiscsak nyár,majd vakáció után ha bezár a strand.."..ha viszont már akkor keresel munkát amikor a konkurencia fürdőruhában áll sorba a kukoricáért könnyeben kapsz melót. ismerve a jelen viszonyokat a hangsúly a "könnyebben" van mert ez csak relatív.valójában így is nehéz lesz csak nem annyira
2012. jún. 3. 11:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Valaki aki tud válaszolni a kérdésre is? Ezért fölösleges ide írnotok.
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

Akkor kérj anyádtól pénzt, nincs kedvem finanszírozni a nyári szórakozásodat.

Ha megbuksz szakmunkásvizsgán (borzasztó magas követelmény lehet amúgy egy ilyen vizsgán), attól még mehetsz segédmunkásnak, betanított munkásnak.

7/14 anonim ***** válasza:
71%
A munkaügyi központban regisztráltasd magad,de az persze nem jelenti azt,hogy pénzbeli ellátásra is jogosul vagy.Majd ez után keresd fel az állandó bejelentett lakcímed szerinti Önkormányzatot,és ott talán egy átmeneti segélyt kaphatsz,egy alkalommal.A bérpótló juttatás (22.800)az nem olyan egyszerű,mert nagyon sok ember még arra sem jogosult.Borzasztóan megszigorították a feltételeket.A szomszéd asszony egy évig volt regisztrált,egy évig folyamatosan bizonyítani kellett neki,hogy álláskereső,majd utána kapta meg a bérpótló juttatást nagy nehezen.
2012. jún. 3. 11:47
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
segélyt annak se adnak sokszor aki tényleg rászorul, tehát ha neked csak a szórakozáshoz kell, akkor tuti nem fogsz kapni. szerencsére. szégyelld össze magad kérlek!
2012. jún. 3. 11:57
 9/14 anonim ***** válasza:
START kártyát igényelhetsz, amivel a munkáltatónak kevesebb járulékot kell utánad fizetnie, így kevesebbe kerülsz neki (egy ideig), kicsit jobb eséllyel találsz munkát.
2012. jún. 3. 12:01
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
az értelem megmutatkozott!
2012. jún. 3. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!