Arra vagyok kivánccsi hogy lehetséges-e az hogy felhiv egy nyomozo és telefonon értesit hogy menjek el kihallgatásra egy auto adás-vétel miat?
Ezt találtam a büntetőeljárási törvény 67. § (2) bekezdésében:
2) Az idézés és az értesítés írásban, illetőleg más alkalmas módon vagy eszközzel – különösen távbeszélő, telefax, számítógép útján – vagy a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság előtti személyes megjelenés alkalmával szóban történik. Az idézésnek, illetőleg értesítésnek tartalmaznia kell
a) a megidézettnek hol, mikor, milyen minőségben kell megjelennie,
b) az értesített hol, mikor, milyen minőségben jelenhet meg,
c) az idézés, illetőleg az értesítés alapjául szolgáló eljárási cselekmény várható időtartamát (órákban),
d) a távolmaradás következményeire való figyelmeztetést,
e) a vádirat benyújtása után a vádlott nevét és az eljárás alapjául szolgáló bűncselekmény megjelölését.
E szerint teljesen szabályos a telefonos idézés is. Ha netán kétséged lenne a felől, hogy az idézés valódi, hívd fel azt a kapitányságod, ahonnan az idézés jött, és ellenőrizd le, hogy van-e ott ilyen nyomozó és folyik-e a megjelölt ügyben nyomozás. Mert amik itt fel vannak sorolva, azoknak a telefonos idézésben is el kell hangzaniuk.
szia!
nekem már volt hogy rendörségre be kellett mennem!
én is azt hittem szórakozik velem vki,de nem!
vettem a józsefvárosi piacon régebben egy telo,és beletettem a kartyam,és köröztek a telefont.
és felhivtak h lopott a telefon és menjek be!
de adtal el autot?meg megmondta az adataidat?szemelyi szam stb?
Én jártam már így más ügyben.
Odamentem a rendőrséghez a megbeszélt időpontra, mondtam miért jöttem és kihez, a portás vagy micsoda telefonált egyet, le is jött a nyomozó, felkísért az irodájába, ott volt még egy muksó és felvették a "vallomásomat". Ennyi volt.
"lehetséges-e az hogy felhiv egy nyomozo és telefonon értesit hogy menjek el kihallgatásra egy auto adás-vétel miat?"
Ez egyetlen esetben nem lehetséges: Ha nincs telefonod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!