Kit kell feljelentenem ilyenkor? részletek lent
A helyzet az, hogy van egy nem használt házunk vidéken.
Történt az a dolog, hogy az áramszolgáltató emberei betörtek, kicserélték a villanyórát, és bekapcsolták, mert eddig le volt kapcsolva. Pár dolog szétégett és a villanyóra is olyan számot mutat ami egy félhavi fizetés. Természetesen arról, hogy cserélni akarják és semmi egyébről nem tájékoztattak. Azt sem tudom hogy jutottak be. Senkinek nincs kulcsa rajtam kívül.
Ilyenkor kit lehet feljelenteni? A szolgáltatótól kell elkérnem azoknak a nevét akik betörtek, vagy egyenesen a szolgáltatót pereljem be? Egyáltalán van-e erre lehetőségem.
Előre is köszi a válaszokat.
elsőnek hívd fel őket.
ha tényleg ők voltak a hülyék, az ő embereik, akkor biztos hajlanak megegyezésre, pl, hogy elengedik azt a tartozást amit generáltak neked, illetve javítják a hibákat, vagy fizetnek kártérítést.
hívd fel az ügyfélszolgálatot, vagy menj be, a személyes megjelenés jobb, ott pedig egy vezetőt kérj. és mond meg, hogy ha nem egyeztek meg, akkor mész a rendőrségre, hisz a betörés és rongálás odatartozik. jah és mellé elhíreszteled fűnek.fának a weben.
Ismeretlen tettes ellen kellett volna a feljelentést megtenni azonnal! amikor a behatolást felfedezted!
Lehet, hogy már így is késő, de mindenképpen ismeretlen ellen kell megtenni. Aztán majd a hatóság kinyomozza.
Betörtek a házba az elektromosok,és egy elhagyatott házban kicserélték úgy a villanyórát,hogy a tulajdonost erről nem értesítették?? Ez most vicc?
Ez azért is furcsa,mert az ingatlant csak rendőr és hatósági lakatos jelenlétében törhetik fel.Egy villanyóra kicserélése,ehhez nem indok.Ha meg tartozás,vagy más egyéb probléma nem állt fent,akkor meg főleg..És mit fogyasztott,ha nincs ott senki??És ki írta alá a mérőóra lecseréléséről szóló munkalapot?nem nagyon értem:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!