Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 15 évesenhogyan tudok adózni?

15 évesenhogyan tudok adózni?

Figyelt kérdés

A pénzt PayPal számlára kapom egy emelt díjas SMS cégtől. Hajóltudom, ez után adóznom kell.

Mi a menete az egésznek? (adószám igénylés stb.)

15 évesen jogtisztán tudok így pénztszerezni?

2012. máj. 23. 16:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, 15 évesen még nem lehetsz munkavállaló, szóval szerintem a szüleid adóznak ezután is.
2012. máj. 23. 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Az első téved, ha a gyereknek bevétele van, ő adózik. Már a nyolcéves is, ha pl. színházban és filmben játszik (oké, elég szélsőséges példa, de miért ne), akkor adózik. Vannak művészeti, sport, stb. tevékenységek, amit már egész kicsik is csinálhatnak!!

Ugyanakkor abból, amit írtál, pont az nem derül ki, hogy a mi tevékenység, amire a pénzt kapod, pedig ezen múlik a dolog. Az mindegy, hogy paypal, vagy milyen módon írják jóvá, a jogcím és jogviszony számít.

Könyvelő vagy ügyvéd segítségét kérjétek, ha a szüleid nem tudják!

2012. máj. 23. 16:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Sajátkészítésű honlap motorokat adok bérbe.

2012. máj. 23. 16:41
 4/11 klopusz ***** válasza:

Szia!

Adószámot a lakhelyed szerint illetékes adóhivatalban kell igényelned.

Nálunk mindhárom gyereknek van adószáma, gyakorlatilag születésük óta, mert pl. az üdülési csekk kiváltásának ez feltétele volt.

Bármilyen bevételed lehet, ahogy az egyik válaszban áll is, sőt - ne adj Isten - örökölhetsz is fiatalkorúként, szóval, adózni kell.

2012. máj. 23. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a vonatkozó szabályokat nem tudom, így érdemben nem tudok segíteni, viszont annyit hozzátennék, hogy adószáma jogi személyeknek, pl. cégeknek lehet, magánszemélyeknek adóazonosító jele van. A köznyelvben gyakran keverik ezt a két fogalmat, nem kötözködésből írtam, csak a tisztánlátás kedvéért.
2012. máj. 23. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

OFF kérdés:

Hogy adhat el valamit ( amit még le is akar adózni), ha nem tud róla számlát adni?

2012. máj. 23. 17:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a javítást.
2012. máj. 23. 17:16
 8/11 anonim ***** válasza:
05-23 17:16-nek: ismerkedj meg a PayPal működésével és megkapod a választ a kérdésedre.
2012. máj. 26. 08:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Saját készítésű honlap motorokat adsz bérbe???
2012. máj. 28. 12:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Az első téved én már láttam, olyan oldalt ahol 10-éves kortól lehetsz munkavállaló.
2012. máj. 28. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!