építmény adót (garázs) mind két félnek kell utána adózni? Párommal közösen van a nevünkön.
2006 -ban vettem párommal egy garázst, amit rendje módja szerint bejelentettünk az apehnél, és meg is fizettük utána az illetéket mindketten. most kapott párom egy levelet az önkormányzattól, amiben felszólítják az elmulasztott adóbevallási kötelezettségének megtételére! holott én fizetem utána az építményadót, és ha jól tudom, az egy háztartáson belül nem kérhetik mind két féltől.
nem is beszélve arról, hogy az ügyvédnőt is megkérdeztük a vásárláskor, hogy van e adóbevallási kötelezőségünk az apeh felé? és azt a választ kaptuk, hogy nincs!
na most akkor mi van?
kell e mindkettőnknek adózni ugyan az után az építmény után? és van bevallási kötelezettségünk? na meg hogy létezik, hogy amikor az iletéket ki szabták, akkor tudtak arról, hogy ketten vagyunk rá, most meg nem !
nem is beszélve arról, hogy ezt már egyszer eljotszták velem is! ugyanígy behívattak, hogy nem jelentettem be azt.
Köszi a hozzászólást.
én is hasonló képen gondoltam. de holnapután kiderül,bemegyek személyesen! :)
félre értés volt! :)
de ami meglepő, hogy az ügyintéző, roppant kedves, segítőkész volt! :D
tehát nem kell csengetnem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!