Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem büntetik jobban a...

Miért nem büntetik jobban a PIT-ezést?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam a híradóban, hogy csomó PIT-ezőt elkaptak (PITezés= amikor harci kutyákat képeznek ki és össze eresztik őket...vérre menő "játék")

Mondták, hogy akiket elkaptak nagyon maximum 10 évet kaphatnak.

Miért nem kaphatnak többet? hiszen több büncselekményt is elkövettek, tiltott szerencsejátékozás, állatkínzás, stb...

Mi a véleményetek erről?

Szerintetek is többet kéne kapniuk, vagy elég a max 10 év?

2012. máj. 22. 08:47
1 2
 1/12 Mara Acoma ***** válasza:
75%
Hát mit mondjak... Én nem ültetném le őket, de jónéhányszor, nevelési célzattal bezárnám egy falka gyilkolós kedvű kutya közé pár órára. Vagy túléli, vagy nem. A börtön szart se ér, csak pihizik csendesen a melegbe, kaját kap stb...
2012. máj. 22. 08:54
 2/12 anonim ***** válasza:
27%

Hülye vagy ilyenkor?

Más némi eroszakert meg gyilkosságért kap 5 évet, te meg holmi szarozasert adnak 20-at?

Idióta

2012. máj. 22. 08:54
 3/12 A kérdező kommentje:
kedves utolsó ezt most kinek írtad?
2012. máj. 22. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
19%
Na vajon kinek?
2012. máj. 22. 09:04
 5/12 A kérdező kommentje:
de ha vissza olvasod semmi értelme a fogalmazásodnak... én nem 20at adok hanem 10et írtam, nem én vagyok a bíró...
2012. máj. 22. 09:07
 6/12 A kérdező kommentje:
de azt nem értem ki a hülye meg az idióta :S
2012. máj. 22. 09:07
 7/12 Mara Acoma ***** válasza:
73%
Első válaszoló vagyok:) Kedves kérdező, ne foglalkozz ilyen emberekkel. Csak azért írogat, hogy felvigye a pumpád:) Röhögj egyet és hello.
2012. máj. 22. 09:10
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
Elég a 10 év szerintem, ha belegondolsz, gyilkosságokat megúsznak 10 évvel, itt meg nem emberekről van szó.
2012. máj. 22. 09:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A büntetések kiszabásánál sok szempontot figyelembe vesznek. A bűncselekménytől való elrettentés csak egy ezek közül és érdekes módon a legkisebb súllyal esik a latba. Azaz, ha vki elkövet egy olyan dolgot amiért 10 évet kaphat, és azt felemelik 20-ra, nincs visszatartó hatása. Viszont van gazdasági hatása (elég komoly pénz, 10évig börtönben tartani valakit) és a társadalomba visszailleszkedése kategóriákkal ellehetetlenül, azaz arra az emberre élete végéig költenie kell az államnak így vagy úgy. Ezen a vékony deszkán kell egyensúlyozni, amikor büntetéseket hoznak. Első felindulásból mindenki szigorítani akarna, de a végeredmény rosszabb.
2012. máj. 22. 10:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Na látom más fel bírta fogni miről beszélek.

Bőven elég a 10 év.

2012. máj. 22. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!