Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen helyzetben kötelező-e a...

Ilyen helyzetben kötelező-e a gyermektartás további fizetése?

Figyelt kérdés
Lány 20 éves, orvosi egyetemista, diploma megszerzéséig járna neki a gyermektartás. Ha teherbe esik, és megtartja, az indok-e a gyermektartás folyósításának megszüntetésére, vagy továbbra is fizetni kell az egyetem végéig? Tanulmányi eredménye megfelelő, egyéb "érdemtelenség" nem áll fenn.

2012. máj. 18. 21:59
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem értek a jogi dolgokhoz, csak a válási papírokat olvastam, de ott az áll benne, hogy amíg meg nem szerzem az első szakmám nappalin, addig gyerektartás fizetésére kötelezik, tehát nem említ külön rokontartást, én csak erre tudok hivatkozni. Amikor jogi definíciókat olvastam a gyerektartásra, ott sem említették, hogy 18 éves kor felett átvált rokontartásra, hanem egyértelműen 18 feletti gyerektartásról beszéltek, ameddig nem válik a "gyerek" érdemtelenné vagy meg nem szerzi az első szakmát nappalin.
2012. máj. 23. 00:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Lényegében mindegy,hogy most mi a neve,mert nem ez a lényeg.Teljes eltartásra nem kötelezhetik,mert elmúltál 18 éves.Valamennyi összeg fizetésére kötelezhetik,a válási papírok alapján de 100%-os eltartásra arra nem.
2012. máj. 26. 12:41
 13/13 A kérdező kommentje:
Eddig sem teljes ellátásról van szó, ha jól tudom. Igazából a fő kérdés, hogy marad-e az eddigi gyermektartás, vagy sem.
2012. máj. 26. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!