Valóban nem kötelező egy szabad hétvége sem egy hónapban?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy valóban létezik-e, hogy egy hónapban egyetlen teljes szabad hétvége sem kötelező? Legalábbis a munkáltatóm ezt állítja, csak akkor, hogyha szabadságon vagyok az adott hónapban, egyébként csak vagy a vasárnap, vagy a szombat szabad, együtt a kettő törvény szerint nem! Ha valaki jártas ilyen jogi kérdésekben, vagy a munkatörvénykönyv ezen részében, legyen szíves segítsen! Előre is köszönöm szépen!2012. máj. 9. 14:49
1/5 anonim válasza:
Én eleve nem mennék is nem is megyek be egyetlen hétvégén sem, még akkor sem ha fejtetőre áll. Ha te is így járnál el, fölöslegesek lennének az ilyen kérdések.
2/5 anonim válasza:
Én egy kultúrális intézményben, egészen pontosan egy Múzeumban dolgozom. Minden hétvégén kell menni. Felváltva pl ha ezen a héten szombaton dolgozom, akkor jövő héten vasárnap. Egyébként a Mt szerint minden hónapban egy kötelező hétvégédnek pihenőnapnak kell lennie. Tehát: azt is megteheti törvényesen hogy egy hónapban pl csak egy vasárnap van a pihenőnapod, azaz dolgoztathat minden szombaton és vasárnap, kivétel egy szombatot vagy vasárnapot.
3/5 anonim válasza:
Elviekben nem lehetne kötelező (még)de ha viszont ellenkezel,még a végén kirúg.Mivel hemzsegnek a munkanélküliek,akik még vasárnap éjjel is szívesen dolgoznának,csak már pénzt lássanak,én nem reszkíroznék.Sajnos megtehetik.
4/5 anonim válasza:
Egészen pontosan úgy van hogy egyszer egy hónapban a heti két pihenőnapodnak egymás után kell esnie, és az egyiknek vasárnapra kell esnie. Ez lehet Vp-H is.
A mi cégünknél külön (kollektív)szerződés mondja ki, hogy Szo-Vp-ra kell esnie egyszer, de ez törvényileg nem alap! Vagyis igaza van a munkáltatónak.
És mondok még egy durvábbat. Nem tudsz hétvégén szabira menni. Csak a munkáltatód nagylelkűségén múlik, hogy hétvégén dolgozol-e vagy nem. Amúgy is csak a szabid egyharmadát veheted ki te, a többi fölött szintén a munkáltató dönt.
5/5 anonim válasza:
Ilyen és ehhez hasonló remek kis törvényekkel segítik a munkavállalók kedvét,hogy boldogan és magabiztosan álljanak a munka világába: DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!