Nem törvényellenes az, hogy csalással engedtetik be magukat a házba az ügynökök?
Pár hétig dolgoztam egy olyan cégnél, ami porszívókkal meg vízszűrőkkel meg ilyenekkel foglalkozott, és az volt a dolgunk, hogy az emberekkel telefonon egyeztessünk időpontot, amikor mehet hozzájuk az ügynök.
Na, és mivel ugye senki nem szívesen enged be ilyen ügynököket a lakásába, ezért olyan szöveggel kellett elcsábítani az embereket, ami persze arra ment ki, hogy vásárolj.
Szóval először érdeklődni kellett a csapvíz állapota felől, utána meg ki kellett puhatolni, hogy hány pénzkereső van a háztartásban (azért, hogy mikor megy az ügynök, és megtetszik nekik a cucc, akkor ne az legyen, hogy jajj, megvárom, míg a férjem jön, majd megbeszéljük stb, hanem együtt vegyék meg közös döntés alapján, azonnal), és ezt olyan idióta szöveggel, hogy jajj, és a többiek is csapvizet isznak, hányan isznak csapvizet stb.
Aztán fel kellett ajánlani, hogy a kolléga ingyen beméri és bevizsgálja a vizet, cserébe "csak" tesztelni kell a víztisztító készüléket, amit nem eladni szeretnénk (persze, ezt ki kellett hangsúlyozni, holott nyilván erre megy ki a játék...), és hogy még ajándékba hagy is a ott a kolléga ilyen tisztított vizet.
Na, és ugye ennek sokan bedőlnek, hogy jajj, igen, van egy fél óránk, mert kíváncsiak vagyunk a vizünkre stb. Így bejut az ügynök a lakásba, ott meg előadja a monológot, hogy jajj hát ez milyen szennyezett víz, és hogy milyen jól tennék, ha vennének egy ilyen 4-500 ezer ft-os vízszűrő szart, mert akkor milyen egészségesek lesznek stb. Persze a szűrőcseréről meg ilyenekről nem beszélnek. Meg saját fülemmel hallottam, mikor a főnök mondta telefonon az egyik ügynöknek, hogy kérdezgesse, van-e valami betegsége az illetőknek, és apelláljon arra, hogy akkor ez biztos a koszos víztől van stb...
Meg olyan pletykákat is hallottam, hogy eleve beszennyezett szűrővel mennek, mikor meg megmutatják az embereknek, akkor meg ott van, hogy tele van szeméttel stb.
Ez nem becsapás? Főleg szegény idős emberekre gondolok, akiket még könnyebb bepalizni.
Nincs ezekre valami törvény?
Amúgy azért is hagytam ott az egészet, mert már az én pofámról égett a bőr, mikor szegény embereket kellett győzködni, meg eleve hazudoztak mindig a bérletről, hogy térítik, közben semmi nem lett belőle. Meg hogy déltől van a munkaidő, de azért gyere be fél 12-re stb.
Köszi a válaszokat!
Látom, akkor nem csak engem háborít fel az effajta szemétkedés.
Meg ha eltekintünk a törvényektől, most komolyan... Miféle emberek ezek? Hogy van gyomruk ilyet csinálni? És akkor még moslék módon fogadkoznak a felvételin, hogy nem értékesítésről van szó... Akkor ez mi? Megbeszél az ember egy időpontot, így tulajdonképpen ez az első fok az értékesítéshez.
Hazugságra építeni egy egész céget... és zavartalanul működhet Szánalmas!
Mindenkinek üzenem, hogy akit tudjon, értesítsen, hogy soha, ismétlem SOHA ne engedjen az ilyeneknek!!! Hitelbe rántják az embert!!! Sokkal többet ér a ház az ember feje felett, mint a sz.r porszívójuk! És ezek ebből gazdagok, de még nem is akármennyire...
Teljesen ki vagyok akadva az ilyenekre.
de valamennyire te is belekerültél, nem ???!!!!
meddig dolgoztál ott?
nem derült ki, miről van szó ???
Új gondolatot indítottál el bennem is. Nem jutott eszembe, hogy mondjuk a fogyasztóvédelmi szerveket rá lehet-e az ilyenre szabadítani, de nekem is volt hasonló munkám (1-2 napig bírtam, de még úgy se tudtam csinálni hogy nagyon meg voltam szorulva; sajnálom hogy akkor nem jutott eszembe hogy esetleg fel is lehetne őket jelenteni). Az én madaraim telemarketingesek voltak, kaptál egy telefonlistát egy területtel és az öreg néniket meg kellett győznöd hogy váltsanak más telefonos díjcsomagra (hűségszerződéssel meg mindennel). A vicc az volt hogy -tudtad- hogy a te csomagod nem jobb, merthogy arról volt egy listád, hogy tudjad hogy hol mennyi az esélyed, csak persze azt nem volt szabad mondani. Kb. akkor undorodtam meg örökre az ilyen ügynök munkaköröktől...
Az lepett meg hogy mennyi gátlástalan fiatal állt sorba hogy bekerüljön olyan helyekre amikről érkezéskor kapásból kiderült hogy piramisjáték vagy mások átverése. A főnökök szerettek egy-két ilyen bennfentes arcot ott lődörögni, hogy lássuk hogy mi is milyen menők és sikeresek lehetünk ha felküzdjük magunkat a legkönyörtelenebb 10%-ba. Na az ilyenek kapásból megérdemelik hogy feljelentsd őket.
Vree
Pont ez volt nálam is, csak vízszűrőkkel.
Nagyon sok ilyen cég van, és nem értem, hogy hogyan működhetnek ezek.
Hisz ott volt a lényeg, amikor mondanunk kellett, hogy "nem eladni szeretnénk" a gépet - ez volt a kulcsmondat, hogy ne vágják ránk a telefont. Magyarán ez megtévesztés a javából.
Mondj nekem egy olyan területét az értékesítői munkának ( versenyszféra) ahol nem ezt várják el a beosztottól / ügynöktől.
Teljesen mindegy: számukra ( =cég) a lényeg a profitmaximalizálás.
Mivel a jog nem fogalmaz egyértelműen minden helyzetre vonatkozóan, mindenhol vannak kiskapuk, amit rendesen ki is használnak.
Ami erkölcsileg elítélendő, azt sajnos a jog nem mindig szankcionálja. Ezért tehetik meg sokan pl. az általad említett dolgokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!