Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem törvényellenes, ha csinálo...

Nem törvényellenes, ha csinálok egy ilyen honlapot?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy én is a vörösiszap katasztrófa károsultja vagyok. Jóformán mindenünket tönkretett az iszap. Nagyon kevés dolog maradt, az ingóságoknak max a 10 %-a, és a ház is lakhatatlan, mert az udvaron közel 2 méteres volt az iszapár, a házban meg (mivel magas alapja van) 90 cm. Minden bútor beleborult az iszapba, szóval ami a szekrények felső részén volt, azoknak a nagy része is a lugos iszapban landolt. Egyik családtagomnak megmarta a lábát. A kutyám a múlt hétig élet-halál között volt. Most azt mondják, van remény, és úgy néz ki gyógyul.

Na az a lényeg. Ha én készítek egy honlapot ahol leírom a történetemet, és a képeket amiket készítettem megmutatom. És a honlapon elhelyezek egy paypalos e-mail címet, és egy moneybookers-eset, és kiírom, hogy aki segíteni akar az itt megteheti, akkor törvényt sértek?

Végülis én nem azt csinálom, mint egypáran, hogy nem is károsultak, de annak tüntetik fel magukat, mert én tényleg károsult vagyok. A másik meg az, hogy nem kérek én senkitől semmit, csak meghagyom a lehetőségét, hogyha esetleg valaki küldene egy kis pénzt, akkor az megtehesse.

Nem tudom számít-e, de a honlap angolul készül, nem magyarul. Később egy nyelvválasztóval megcsinálom németül is, és talán még magyarul is.

2010. okt. 25. 03:04
 1/8 anonim ***** válasza:
jogiforum.hu
2010. okt. 25. 05:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, h nem lesz népszerű amit most írok...

Te most tényleg koldulni akarsz? Az egész ország megmozdult, h titeket segítsen. rengeteg pénzt, élelmiszert, ruhaneműt adtak össze az emberek.

A MAL 1,5milliárd forintot ajánlott fel nektek. az államtól, ha úgy tetszik a mi pénzünkből új házakat fogtok kapni.

És te neked ez mind nem elég? Csinálsz egy weblapot, hátha megsajnálnak még többen és lesz egy kis zsebpénzed?

Erről a katasztrófáról nem lehet ennyi bőrt lehúzni! Undorító nyerészkedőnek tartalak.

2010. okt. 25. 06:58
 3/8 anonim válasza:
Nem tudom, hogy törvényes-e, de jó lenne, ha minél többen töltenének, fel képeket videókat azok, akik ott voltak, mert biztos vagyok benne, hogy csak töredékét mutatják a híradókban annak ami ott van.
2010. okt. 25. 07:00
 4/8 anonim ***** válasza:
semmi törvénytelen nincs benne, max az, hogy nem adózod le. bár kérdés, hogy az adományok adókötelesek e.
2010. okt. 25. 09:05
 5/8 anonim ***** válasza:
150.000 Ft-ig ajándékozásnak számít és nem adóköteles. Nem illegális, mert a csövesek is koldulhatnak. Más kérdés, hogy senki nem fog adakozni valószínűleg.
2010. okt. 25. 09:23
 6/8 A kérdező kommentje:

mint mondtam, én nem fogok kérni semmit, csak meghagyom a lehetőségét, hogyha valaki segíteni akar akkor az tudjon.

semmi nem biztos, és a MAL így is minuszba van. Az érintett területeket akarnak minket tartani, pedig köztudott hogy a vörös iszap pora tüdőrákot okoz. Csoda hogy nem akarok többet azon a településen lakni? Egyik családtagom majdnem meghalt. szerintem az se csoda hogy ő se szívesen megy oda vissza. ja és kitörhet a másik gát is, ami mögött kb 10x ennyi cucc van

ez nem nyerészkedés, csak ha már így is rohaadt nagy sz*rban vagyok akkor megpróbálok segíteni a családomon, hogy ne kelljen a nyári forróságban a vörös iszap porát lélegeznünk, amiről köztudott hogy tüdőrákot okoz. de azt ugye elhiszed, hogyha az államon múlik akkor is minuszba maradok, de ha a malon múlik, akkor és én jövök ki vesztesen? nem akarlak győzködni, gondolj amit akarsz. csak jó lenne ha abba is belegondolnál, hogy itt olyan dolgok is tönkrementek amik pótolhatatlanok. esküvői képek, családi fotó albumok, videó a már több mint 10 éve halott nagyapámról. na ennek milyen árat adjak? meg vagyok fizetve ha kifizetnek egy üres VHS kazetta árát? vagy ha adnak a videóért 50 000-et (nem fognak), akkor attól én újra meg tudom nézni az elhunyt szerettemet?

nem akarok nyerészkedni, csak annyit szeretnék amennyi volt, és tudom hogyha nem teszek semmit akkor én azt az államtól és a maltól nem fogom megkapni. emellé jön, hogy napokat kellett eltöltenem abban a mocsokban amitől könnyen egészségügyi bajom lehet a későbbiekben.

nem vagy benne, nem látod át a helyzetet.

Amúgy köszönöm mindenki válaszát, én is gondoltam hogy nem törvényellenes, csak gondoltam nem árt ha kikérem más véleményét is.

2010. okt. 25. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy internetes koldulás sem adhatja vissza a nagypapádról készült felvételt.

Ez nagyon szomorú dolog, ami ott történt. De képzeld csak el, ez és ehhez hasonló dolgok máshol, másokkal is megtörténnek. Gondolj csak a tavaszi árvízre! Hány házat is vitt el a víz? Te mentél akkor homokzsákot pakolni, segíteni azoknak az embereknek?

Mert most sokan mentünk segíteni nektek abba a vörös dzsuvába, nem törődve a veszéllyel.

Egy ilyen eset után tiszta lapot kell nyitni. ezt pedig koldulással kár elkezdeni!

(Második válaszoló voltam.)

2010. okt. 25. 19:51
 8/8 A kérdező kommentje:

20 év munkája veszett oda, amiből nem tudom hogy mennyi fog visszajutni hozzám. ha "koldulással" tudom majd csak kiegészíteni a hiányzó részt, akkor azzal fogom. lényegében csak az érdekelt, hogy jogilag mi a helyzet. szerintem erkölcsileg sincs benne kivetnivaló, mert 1 az hogy ha megmutatom az embereknek, hogy mi történt itt, akkor mások is értesülnek róla. nem azt fogják látni a honlapon, amit a tv-ben látni.

nem voltam homokzsákot pakolni az árvíz idején, mehettem volna, és lehet hogy mennem is kellett volna. bár az ország túlsó végén lakok, de ez nem mentség.

te voltál itt a vörös dzsuvában?

2010. okt. 25. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!