Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem törvényellenes az, hogy...

Nem törvényellenes az, hogy csalással engedtetik be magukat a házba az ügynökök?

Figyelt kérdés

Pár hétig dolgoztam egy olyan cégnél, ami porszívókkal meg vízszűrőkkel meg ilyenekkel foglalkozott, és az volt a dolgunk, hogy az emberekkel telefonon egyeztessünk időpontot, amikor mehet hozzájuk az ügynök.

Na, és mivel ugye senki nem szívesen enged be ilyen ügynököket a lakásába, ezért olyan szöveggel kellett elcsábítani az embereket, ami persze arra ment ki, hogy vásárolj.

Szóval először érdeklődni kellett a csapvíz állapota felől, utána meg ki kellett puhatolni, hogy hány pénzkereső van a háztartásban (azért, hogy mikor megy az ügynök, és megtetszik nekik a cucc, akkor ne az legyen, hogy jajj, megvárom, míg a férjem jön, majd megbeszéljük stb, hanem együtt vegyék meg közös döntés alapján, azonnal), és ezt olyan idióta szöveggel, hogy jajj, és a többiek is csapvizet isznak, hányan isznak csapvizet stb.

Aztán fel kellett ajánlani, hogy a kolléga ingyen beméri és bevizsgálja a vizet, cserébe "csak" tesztelni kell a víztisztító készüléket, amit nem eladni szeretnénk (persze, ezt ki kellett hangsúlyozni, holott nyilván erre megy ki a játék...), és hogy még ajándékba hagy is a ott a kolléga ilyen tisztított vizet.

Na, és ugye ennek sokan bedőlnek, hogy jajj, igen, van egy fél óránk, mert kíváncsiak vagyunk a vizünkre stb. Így bejut az ügynök a lakásba, ott meg előadja a monológot, hogy jajj hát ez milyen szennyezett víz, és hogy milyen jól tennék, ha vennének egy ilyen 4-500 ezer ft-os vízszűrő szart, mert akkor milyen egészségesek lesznek stb. Persze a szűrőcseréről meg ilyenekről nem beszélnek. Meg saját fülemmel hallottam, mikor a főnök mondta telefonon az egyik ügynöknek, hogy kérdezgesse, van-e valami betegsége az illetőknek, és apelláljon arra, hogy akkor ez biztos a koszos víztől van stb...

Meg olyan pletykákat is hallottam, hogy eleve beszennyezett szűrővel mennek, mikor meg megmutatják az embereknek, akkor meg ott van, hogy tele van szeméttel stb.

Ez nem becsapás? Főleg szegény idős emberekre gondolok, akiket még könnyebb bepalizni.

Nincs ezekre valami törvény?

Amúgy azért is hagytam ott az egészet, mert már az én pofámról égett a bőr, mikor szegény embereket kellett győzködni, meg eleve hazudoztak mindig a bérletről, hogy térítik, közben semmi nem lett belőle. Meg hogy déltől van a munkaidő, de azért gyere be fél 12-re stb.

2012. máj. 15. 09:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
De törvényellenes. Csak ezt bizonyítani kell, utána lehet feljelenteni. Ha a rendőrség törvényellenesen nem tagadja meg a nyomozást, ha a bíróság törvényellenesen nem részrehajlóan ítélkezik, meg is lesz a következménye. De ha a feltételekből egy is hiányzik, megy tovább minden.
2012. máj. 15. 09:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Ennek köze nincs a csaláshoz.Mindenkinek van lehetősége, hogy eldöntse, érdekli-e őt a dolog és hajlandó-e áldozni rá annyi pénzt.
2012. máj. 15. 09:42
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
pedig de törvényellenes. Így szivattak meg egy terméket áruló céget emlékeim szerint. akik ilyen méregtelenítő lábfürdőt árultak. a tv-ben is volt.
2012. máj. 15. 09:50
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

a butaság vámszedői

sajnos, mindig akad korpára disznó

mindig lesz, aki nem kellően tájékozott, és sajnos a kispénzű nyugdíjasok az ilyenek.

pl az ebédmeghívásos takaróvásárok

a magyar embernek a zsigereiben van, hogy ha kap valamit, azt viszonozni kell, tehát, ha kap egy 600 Ft-os ebédet, akkor azt hiszi, hogy kutyakötelessége megvenni a 120.000,- (tescoban 6.000,-) ft-os garnitúrát, mert egész este "milyen kedves volt vele az a kislány/fiatalember".

Aztán fizeti hónapokig a részletet.

Anyukámat 20 kilométerről akarták kocsival hazavinni az "árusok", hogy bemutathassák a csodaterméküket :(

LEGYETEK RÉSEN !!!!

2012. máj. 15. 10:04
 5/16 anonim ***** válasza:
82%

Aki ennyi rémhír hallatán ( csalók, kirabolták, trükkös tolvajok, stb) még mindig beenged egy vadidegen embert az otthonába, azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni.

Azt kell mondjam hogy szerencse, hogy "csak" egy vízszűrőt tukmáltak rá, és nem más céllal jártak ott.

Meg kellene végre tanulnia az embereknek felismerni az ilyen helyzeteket, és senkit nem beengedni a lakásba, aki nem illetékes.

2012. máj. 15. 10:06
 6/16 anonim ***** válasza:

Engem ugyanaz a cég kétszer is megkeresett. Először porszívóra akartak rábeszélni,másodszor a vízszűrőre. Mindegyik több százezer Ft-ba került volna.

Mivel idős vagyok,azt hitték,hogy könnyű dolguk lesz.

A porszívósnak megmondtam,hogy akkor sem venném meg a készüléket,ha lenne rá pénzem. Nem győzött meg a "bemutatója",mert előtte nem mutatta meg,hogy a porzsák teljesen üres. Szegény,annyira zavarba jött,hogy megsajnáltam.

A vízszűrősnek már csak annyit mondtam,hogy nem győzött meg,és nem vásárolok. Ha ugyanis a vízben valóban lenne annyi kátrány,mint amit "kiszűrt",akkor az edényeken,vizeskancsókon nem csak vízkő rakodna le,hanem a kátrány is.

Én is betiltanák minden ilyen csaló társaságot.

2012. máj. 15. 10:08
 7/16 anonim ***** válasza:

:)

porszívó ügynök telehinti a szobát liszttel, és foagdkozik, hogyha porszem mentesen nem szívja ki a porszívója, akkor ő fogja felnyalni

háziasszony: akkor kezdheti, mert ma a kerületben áramszünet van

2012. máj. 15. 10:31
 8/16 anonim ***** válasza:
bah, épp most akartam írni ezt a viccet, bár nem tudom ki találta ki ezt a humortalan lisztes formáját. lószarral szólt az eredeti :)
2012. máj. 15. 10:44
 9/16 anonim ***** válasza:

Abban az esetben lehetne a Gazdasági Versenyhivatalnál eljárást kezdeményezni, ha fennáll a fogyasztó megtévesztése. Emiatt már többször elmarasztalták a hasonló cégeket, GVH honlapján fenn vannak a korábbi határozatok.

Amúgy első kérdésem lenne az ügynök felé, hogy ő és a főnökei használnak-e ilyet.

2012. máj. 15. 12:28
 10/16 anonim ***** válasza:
lószarral még jobb :D
2012. máj. 15. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!