Hogyan bizonyítsam majd be a tárgyaláson, h én nem vagyok tolvaj?
Szerintem is pénzbüntetést kapsz. Ezt vagy kifizeted egészben, vagy részletben, vagy leülöd (5000 ft naponta), vagy közmunka (5000 ft naponta).
A közmunkánál ilyen utcaseprésre, virággondozásra, szemétszedésre, ásásra lehet számítani.
Pont megszívtad, mert a Fidesz -pont az ilyen dolgok miatt- lecsökkentette a határt. Úgy értem, hogy azelőtt 20 ezer alatt csak szabálysértés volt és nem bűncselekmény. Csak ezzel nagyon sokan visszaéltek, így már 200 forint ellopása is bűncselekmény.
Gondolom akkor nálatok közmunka sincs.
akkor leülöd.
Legalább hülyeséget ne mondjál neki. Áprilisban emelték a határt 20000 Ft-ról 50000 Ft-ra. Annyi változott, hogy értékhatár alatt is a rendőrség jár el és nem a helyileg illetékes jegyző, de ez már korábban.
"Hát a leules kizárt "
Ezt nem te döntöd el, ha tudnak /és akarnak is/ adni közmunkát, akkor ledolgozhatod -munkahelyeden, ha van, magyarázkodhatsz, hogy merre vagy-, ha nincs közmunka akkor leülöd.
"Legalább hülyeséget ne mondjál neki. Áprilisban emelték a határt 20000 Ft-ról 50000 Ft-ra. Annyi változott, hogy értékhatár alatt is a rendőrség jár el és nem a helyileg illetékes jegyző, de ez már korábban."
Ez aztán baromi fontos ebben a helyzetben. Nem vagyok jogász, és szerintem őt sem érdekli, hogy végül is mekkora az összeg és ki jár el a helyzetében. Az biztos, hogy megszívta.
Hogy őszinte legyek, nem sajnálom, hogy megszívta. Ki tudja mióta "szívtak" annak az üzletnek az alkalmazottjai, ahonnan lopott, és a leltárhiányt az alkalmazottak fizették már esetleg hónapok óta.
Minél keményebb a bünti, annál inkább meggondolják, hogy lopjanak-e. Különösen, hogy van munkahelye, tehát azt a 200 Ft-ot csokit is ki tudta volna fizetni!
Nem érted, hogyha nincs közmunka a településen (márpedig a legtöbbön nincs,mert a munkanélkülieknek adják,nem annak aki büntetésből csinálná) akkor csak leülheted?
Vagy keress pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!