Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Keresetet adtam be egy tárgy...

Keresetet adtam be egy tárgy visszaadására, ami az én örökségem. Most ellenkeresetet nyújtott be az alperes, hogy már rég nincs meg a tárgy, eladta és utasítsák el a keresetemet. Mi kell tennem a bíróság felé? Hogy bizonyítsam be, hogy hazudik?

Figyelt kérdés
Előzőleg telefon hangfelvételt készítettem, mikor a tárgyról beszélt, most milyen állapotban van, mikor értékeltetjük fel, stb. Tanúk is vannak rá, hogy beszélt róla, most hol tartja, stb. Tehát hazudik, és én bizonyíthatom-e a bíróságon a hangfelvétellel? Neki semmit nem kell bizonyítani, vagy kártalanítani, csak hazudik egy jó nagyot, hogy ne kelljen visszaadni, ami az enyém, amit annak idején ellopott tőlem?
2012. febr. 18. 17:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Miről van szó, hogy jutott hozzá?

Amúgy, ha valaki eladja ami másé, akkor jogalap nélküli gazdagodás szabályai szerint követelhető a dologból keletkezett vagyoni előny.

2012. febr. 18. 20:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy értékes hangszerről van szó, amit édesapámtól örököltem, a Nagynéném önhatalmúan, tudtunk nélkül elvitte az akkori 3 éves fiának, hogy majd jó lesz neki, de sosem tanult meg zenélni.Mi kéregettük, hogy adja vissza, mikor kiderült évek múlva, hogy náluk van, de már akkor is olyan mesét találtak ki, hogy azt az ő fia örökölte. Nem igaz, a végrendeletben is meg van említve, hogy az enyém. Azt mondta, hogy összetapossa, elégeti, ha nekem azt vissza kell adni.Nagy pénzt reméltek belőle, most már a fia is, teljesen jogtalanul birtokolják már 40 éve. Hogyan kötelezhetnénk rá, hogy adja vissza? És, ha kárt tesz benne megbüntethető? Mert megvan, azt csak hazudják, hogy eladták már 27 éve, mert azóta sokszor beszéltünk róla, hogy most milyen állapotban van, és őrzik szigorúan.
2012. febr. 19. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Te is a bíróság elé társz MINDEN bizonyítékot, ami a rendelkezésedre áll az adott üggyel kapcsolatban, és az alperes is.

Mivel te vagy a felperes, elsősorban neked kell meggyőznöd a bíróságot az igazadról.

Egy hangfelvétel nem igazán használható fel a bíróság előtt, de a tanúk természetesen igen.

A lopás kifejezéssel, meg hasonlókkal ne nagyon dobálózz a bíróság előtt, mert ez komoly vád, és a végén még gondod lehet belőle. Maradj meg a tárgyilagos tényállás-bemutatásnál, és a bizonyítékok felvonultatásánál.

Legjobb lenne ügyvéddel csinálni.

2012. febr. 19. 15:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a jó tanácsokat, természetesen van ügyvédem, de szeretek én is tájékozódni és tapasztalatokat begyűjteni, mert gonosz, mindenre elszánt bosszúállókkal állok szembe. Nekik semmi se drága, hogy másoknak ártsanak.Nagyon szomorú lennék, ha a hazugság győzne.
2012. febr. 20. 01:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Rendőrségen miért nem teszel feljelentést lopás miatt?

Ha ellopták és a végrendelet szerint téged illet, akkor hátha eljárna a rendőrség, talán legalább lefoglalnák bizonyítékként és bíróság elé vinnék az ügyet.

2012. máj. 7. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!