Elképzelhető, hogy egy bolti lopásért az ember több tízezres büntetést kap? Kb: 30,40,50,60 ezer forintos büntetést.
Ez ténylegesen meg szokott történni ?
Tegyük fel én most lemegyek a boltba,lopok egy kekszet,vagy egy üdítőt akkor tényleg abból bírósági ügylesz és kapok egy akár 100 ezres számlát ?
Vagy ez csak ilyesztgetés ? Nekem van ismerősöm aki nagyon sokszori kis lopások után kapott egy 26 000 ft os büntetést.
Első alkalommal én akkor miért kapnék 3x nagyobbat ?
Remélem ez így van, ahogy leírtad. Szerintem a lopás az egyik legundorítóbb, legidegesítőbb dolog. Elvenni, ami a másiké. Amúgy sokan mondják, hogy nincs pénzük ételre, ezért "nincs más választásuk".
Most komolyan én még nem láttam igazán szegény embert,akire azt mondanám, hogy megértem, ha lop. Nincs pénze, de a cigaretta, sörösüveg ott van a kezében minden nap, a kertje nincs bevetve csak a gaz nő. Ez nem egy emberre vonatkozik, hanem ezrekre. Ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!