Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni a folyosón...

Mit lehet tenni a folyosón dohányzó szomszédokkal?

Figyelt kérdés
Budapesten társasházban tilos a dohányzás a közös helyiségekben, ki is van írva pár hete. Az a baj, hogy a folyosón a lakásom mellett kb. pár méterrel cigiznek, és csukott ajtónál/ablaknál is bejön a füst. Látszólag rohadtul nem érdekli őket, hogy minket ez zavar, és az sem, hogy tilos a dohányzás. Az érdekelne, hogy mit lehet ellenük tenni? Vannak másnak is hasonló problémái? Dohányosok hőbörgései nem érdekelnek, nem reagálok rájuk, ne is fáradjatok.

2012. ápr. 26. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért nem szólsz a közös képviselőnek?
2012. ápr. 26. 11:20
 2/11 anonim ***** válasza:
35%

Tehát nem a folyóson dohányoznak hanem az kint?

Hát meg kellene oldani hogy legyen kijelölt dohányzó helyük.Ez lenne a megoldás , szerintem beszéld meg a közös képviselővel.

A gyökér kormány hozta ezt a dohányzás ellenességet de így rosszabban járnak a nemdohányzók...

2012. ápr. 26. 12:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Elméletileg a házban kellene, hogy legyen Házirend kifüggesztve. Nézd meg, hogy hátha van abban valami erre vonatkozóan. Vagy más, amit rá lehet húzni. Pl. nyugalom megzavarása, vagy ilyesmi. Aztán jöhet amit #1 írt, a közös képviselő. Arra mit reagáltak, ha szóltál nekik? Csak azért kérdezem, mert nem illik egyből jelentgetni.
2012. ápr. 26. 12:07
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

"A gyökér kormány hozta ezt a dohányzás ellenességet de így rosszabban járnak a nemdohányzók..."

Nem tudom, miért nem tudják egyesek felfogni, hoyg ez NEM magyarországi törvény, hanem mindenkulturországban igy van (Egész Európa), és mindenhol képesek betartani, csak MO-on nem. Máshol komolyan büntetik, aki nem megengedett helyen dohányzik.

Az meg, hogy eleve sok szennyezödés van a levegöben, a dohanyfüst már nem sámit - ezzel a logikával a kajába is beleköphet bárki, mert úgyis egészségtelen ételeket lehet csak beszerezni... Gondolom, akkor jobban meg lenne sok dohányos lepödve.

A kérdésre: szólj elöször a szomszédnak, ha nem reagál, akkor a közös képviselönek.

2012. ápr. 26. 12:15
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Én szólnék nekik, persze először udvarias, de határozott hangnemben. Mond meg nekik, hogy bejön a lakásba a füst szag, nagyon zavaró. Megkéred őket,hogy ne itt dohányozzanak. Hivatkozz a tilos táblára. Ha akadékoskodnak, mond meg, hogy nem fogod annyiban hagyni. Próbáltál már velük beszélni?

Lehet ám, hogy már egy beszélgetés elég lesz és elnézést kérnek. Ezután, ha még egyszer észre veszed, akkor is hagy nekik egy esélyt, de akkor is szólj nekik , de kulturált hangnemben. Ha a másodszori felszólítás után is rajta kapod őket, hogy dohányoznak, akkor szépen kimész lefényképezed, de úgy, hogy ne legyen idejük besietni a lakásba. Én mennék a polgármesteri hivatalba. Szóval akár milyen pisztricsálénak is tűnik ez az ügy, a polgármesteri hivatalba vinném az ügyet.

Feljelenteni őket. Aztán majd egy pár tízezer forintos büntetés után, meggondolnák, hogy hol füstöljenek.

Egyébként marha jó a saját lakásukat nem füstölik tele, de más orra alá oda "szarnak"

2012. ápr. 26. 12:15
 6/11 anonim ***** válasza:
96%
Én dohányos vagyok de mindig tiszteletben tartok másokat akik nem dohányoznak meg zavarja őket. Nálunk sem lehet a lépcsőházba dohányozni és ezt valahogy mindenki feltudja fogni pedig itt elég fura meg igénytelen emberek is laknak. Én még a lakásban sem dohányzok csak is egy kis szobában szellőztetés mellett vagy kint az erkélyen. Páromat tisztelem azzal hogy nem az orra alá füstölök mert ő nem dohányzik. A többi lakót is tisztelem ezért nem gyújtok rá a lépcsőházban pedig megtehetném mert kb mindenki lesz@rja törvényileg. Ugyan akkor még a lépcsőház elött sem rohangálok cigivel mert bemehet a füst meg ha kijönnek a gyerekek vagy a nem dohányzók akkor ne érezzék meg rögtön a füst szagot. Ha hazajövök melóból akkor még a parkolóba az autóm mellett elnyomom a cigit és ennyi. Hogy mit lehet tenni? Jelenteni kell a közjegyzőnek meg a gondnoknak hogy járjon utána a dolgoknak. Ha van még mások is akiket ez szintén zavar velük kéne összefogni mert minél többen vagytok annál komolyabban fognak venni titeket.
2012. ápr. 26. 12:18
 7/11 A kérdező kommentje:
Már szóltunk nekik, de azóta is bagóznak, de csak pár hete írták ki, hogy tilos.
2012. ápr. 26. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Közös képviselővel keményebb ráhatást, a lakásod elé külön táblát kitenni. Egyébként az rendben, hogy tiltják, de ha senki sem szankcionálhat, akkor tényleg le fogja szarni minden bagós.
2012. ápr. 26. 12:38
 9/11 anonim válasza:
91%

Miért nem a lakásában bagózik ezt nem értem?

Egyébként régebben is ott bagózott mellettetek?

2012. ápr. 26. 13:08
 10/11 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező! Én a második (a "nagyon értelmes":D) válaszoló vagyok - és dohányos.

Szánalmas, groteszk, kicsinyes az a játék (szomorújáték ez is, sajnos), amit az agyatlan brüsszeli hivatalnokok (az uborka-görbület szabványosítói) űznek az emberekkel. Mindig udvarias, figyelmes, tapintatos ember voltam, szinte a mazochizmusig. Mindig és mindenkire tekintettel. Most azonban olyan hajtóvadászat indult ellenem (ellenünk, dohányosok ellen), amely már aljas. És hogy miért? Azért, mert sokkal könnyebb, kényelmesebb a cigaretta füstje ellen kampányolni, mint bevallani azt, hogy a városok levegője, tele benzingőzzel, mikroporokkal (köztük azbeszttel is!), valamint az adalékanyagokkal zsúfolt élelmiszer - valóban gyilkol. Nagy tömegekben teszi ezt. Ugyanakkor, azonban, mindkettő óriási üzlet, állandó és garantált haszonnal. Senkinek nem áll érdekében ártalmatlan és környezetbarát hajtóműveket kifejleszteni, sőt: akik ezzel próbálkoznak, nem ritkán rosszul végzik.

Nos, a dohányforgalmazás is üzlet, (a költségvetés óriási adótartalmakkal gazdagodik belőle!) - a dohányos ember mégis kitehető a "köz" gyűlöletének, hiszen - valahol - tényleg függő. Elviseli a mesterségesen felszított acsarkodást, és aztán úgyis megveszi a cigarettát. A haszon tehát kettős: megvan a bűnbak, gyilkos indulatot lehet kelteni ellene - de közben "tejel" is. Ez az, ami a cinizmus netovábbja.

Téged meg, kedves Kérdező, nem én foglak megölni, hanem amit naponta elfogyasztasz, és az a levegő, amelyet beszippantasz a 7-es busz után. A 7-es buszra nem mehetsz sörétes puskával, mert "közlekedni kell" (ez ismerős, ugye?). Rám azonban lassan már büntetlenül tüzet nyithatsz. Még egy-két év, és meg is fogod tenni.

2012. ápr. 26. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!