Mit lehet tenni a folyosón dohányzó szomszédokkal?
Tehát nem a folyóson dohányoznak hanem az kint?
Hát meg kellene oldani hogy legyen kijelölt dohányzó helyük.Ez lenne a megoldás , szerintem beszéld meg a közös képviselővel.
A gyökér kormány hozta ezt a dohányzás ellenességet de így rosszabban járnak a nemdohányzók...
"A gyökér kormány hozta ezt a dohányzás ellenességet de így rosszabban járnak a nemdohányzók..."
Nem tudom, miért nem tudják egyesek felfogni, hoyg ez NEM magyarországi törvény, hanem mindenkulturországban igy van (Egész Európa), és mindenhol képesek betartani, csak MO-on nem. Máshol komolyan büntetik, aki nem megengedett helyen dohányzik.
Az meg, hogy eleve sok szennyezödés van a levegöben, a dohanyfüst már nem sámit - ezzel a logikával a kajába is beleköphet bárki, mert úgyis egészségtelen ételeket lehet csak beszerezni... Gondolom, akkor jobban meg lenne sok dohányos lepödve.
A kérdésre: szólj elöször a szomszédnak, ha nem reagál, akkor a közös képviselönek.
Én szólnék nekik, persze először udvarias, de határozott hangnemben. Mond meg nekik, hogy bejön a lakásba a füst szag, nagyon zavaró. Megkéred őket,hogy ne itt dohányozzanak. Hivatkozz a tilos táblára. Ha akadékoskodnak, mond meg, hogy nem fogod annyiban hagyni. Próbáltál már velük beszélni?
Lehet ám, hogy már egy beszélgetés elég lesz és elnézést kérnek. Ezután, ha még egyszer észre veszed, akkor is hagy nekik egy esélyt, de akkor is szólj nekik , de kulturált hangnemben. Ha a másodszori felszólítás után is rajta kapod őket, hogy dohányoznak, akkor szépen kimész lefényképezed, de úgy, hogy ne legyen idejük besietni a lakásba. Én mennék a polgármesteri hivatalba. Szóval akár milyen pisztricsálénak is tűnik ez az ügy, a polgármesteri hivatalba vinném az ügyet.
Feljelenteni őket. Aztán majd egy pár tízezer forintos büntetés után, meggondolnák, hogy hol füstöljenek.
Egyébként marha jó a saját lakásukat nem füstölik tele, de más orra alá oda "szarnak"
Miért nem a lakásában bagózik ezt nem értem?
Egyébként régebben is ott bagózott mellettetek?
Kedves Kérdező! Én a második (a "nagyon értelmes":D) válaszoló vagyok - és dohányos.
Szánalmas, groteszk, kicsinyes az a játék (szomorújáték ez is, sajnos), amit az agyatlan brüsszeli hivatalnokok (az uborka-görbület szabványosítói) űznek az emberekkel. Mindig udvarias, figyelmes, tapintatos ember voltam, szinte a mazochizmusig. Mindig és mindenkire tekintettel. Most azonban olyan hajtóvadászat indult ellenem (ellenünk, dohányosok ellen), amely már aljas. És hogy miért? Azért, mert sokkal könnyebb, kényelmesebb a cigaretta füstje ellen kampányolni, mint bevallani azt, hogy a városok levegője, tele benzingőzzel, mikroporokkal (köztük azbeszttel is!), valamint az adalékanyagokkal zsúfolt élelmiszer - valóban gyilkol. Nagy tömegekben teszi ezt. Ugyanakkor, azonban, mindkettő óriási üzlet, állandó és garantált haszonnal. Senkinek nem áll érdekében ártalmatlan és környezetbarát hajtóműveket kifejleszteni, sőt: akik ezzel próbálkoznak, nem ritkán rosszul végzik.
Nos, a dohányforgalmazás is üzlet, (a költségvetés óriási adótartalmakkal gazdagodik belőle!) - a dohányos ember mégis kitehető a "köz" gyűlöletének, hiszen - valahol - tényleg függő. Elviseli a mesterségesen felszított acsarkodást, és aztán úgyis megveszi a cigarettát. A haszon tehát kettős: megvan a bűnbak, gyilkos indulatot lehet kelteni ellene - de közben "tejel" is. Ez az, ami a cinizmus netovábbja.
Téged meg, kedves Kérdező, nem én foglak megölni, hanem amit naponta elfogyasztasz, és az a levegő, amelyet beszippantasz a 7-es busz után. A 7-es buszra nem mehetsz sörétes puskával, mert "közlekedni kell" (ez ismerős, ugye?). Rám azonban lassan már büntetlenül tüzet nyithatsz. Még egy-két év, és meg is fogod tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!