Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor hogy olcsóbb...

Most akkor hogy olcsóbb befizetni a számlát, csekken vagy banki tranzakcióval?

Figyelt kérdés

Most helyeztem át az összes számlámat onlinera, hogy ne kelljen postára járni többet e miatt. Gondoltam, én naívan, hogy a majd idő mellett esetleg valami kis pénzt is spórolok ezzel.

Aztán most bemondják a csekkadót, mondom éljen, aztán meg a banki tranzakciós adót is. Mi??? Online kártyával kifizetem a számlámat, azt még arra is megy a jatt?

2012. ápr. 23. 11:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés, de mi van, ha a csekkadóra még plusz tranzakciós adót is tesznek?:))

Elvégre egyszer ugye te feladod a csekket a postán, utána a posta továbbítja a jogosultnak.

2012. ápr. 23. 11:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is most léptem volna ezen irányba.

Mivel még képlékeny a dolog így azt mondom várd ki a végét.

Valoszínű alakítanak még a dolgon mire kijön a szabályozás. És mivel nem azonnal vezetik be így lesz idő valamit ügyeskedni. Akár úgy hogy kp-ban fizetsz be számlákat vagy más módon.

Szóval várj a szabályozásra és addig ne lépj semmit...

2012. ápr. 23. 11:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Én már az összes számlámat átállítottam onlinra, én már csak sodródom az árral.

Tuti nem térek vissza a sárgacsekkre, baromság, elavult, mint az ország. Fog a fene sorba állni a nyuggerekkel.

2012. ápr. 23. 11:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a csekkek lesznek megadóztatva, hanem MINDEN tranzakció. Teljesen mindegy, hogy hogyan bonyolítod le a fizetéseket. Nem a postát akarják büntetni, hanem a lehető legtöbb pénzt beszedni, tehát minden átutalás, befizetés után fizetni fogunk.
2012. ápr. 23. 14:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Számlákat nem szabad fizetni mert az egy rablás.
2012. ápr. 23. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Csekk az, amit a postán feladsz. Amikor valamit kifizetsz átutalással, azt láss csodát: átutalásnak hívják. Amikor meg leemeli a szolgáltató a számládról a pénzt, azt inkasszónak vagy csoportos beszedésnek hívják. Ez utóbbi kettő banki tranzakció. Legrosszabbul akkor jársz, ha felveszed a pénzt (adó), és elmész vele a postára befizetni a csekkedet (adó), mert így kétszer fizetsz majd ugyanazért.
2012. ápr. 23. 15:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, a lényeg, hogy tejelnünk kell a kormányaink baklövései miatt. Csak a szokásos.
2012. ápr. 23. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!