Felbonthatják a szerződést?
Kedves internet szolgáltatómnak írtam nemrégiben levelet kissé alpári stílusban :$
Pár nap múlva jött a tértivevényes levél.
"Az ismételt szerződésszegő magatartás következményeként az ÁSZF. 10. pontja értelmében a szerződést a mai naptól számított 60 nappal egyoldalúan felbontjuk Önnel."
A szerződés 10-es pontja:
"Az előfizetői szerződés Szolgáltató általi felmondásának határideje 60 nap.
Szolgáltató az előfizetői szerződés felmondásáról Előfizetőt írásban, tértivevényes
levélben köteles értesíteni."
Ez megvolt.
"Ha a felmondás indoka az Előfizető szerződésszegése, és az Előfizető a felmondási idő
alatt a szerződésszegést megszünteti, az előfizetői szerződés nem szűnik meg a
Szolgáltató felmondásával. Erről szolgáltató a jogszabályokban meghatározott módon
köteles az előfizetőt haladéktalanul értesíteni."
Vagyis ha nem írok nekik több ilyen levelet akkor nem bonthatják fel a szerződést?
Hogyan tudom bizonyítani, hogy befejeztem a szerződésszegést?
Igaz nem ez volt az első ilyen eset, de régebben (1 éve) nem akarták felbontani a szerződést, csak figyelmeztettek a lehetséges következményekre.
Ha mégis felbontják a szerződést, akkor Ők is megszegik azt. Ilyen esetben kinél lehet reklamálni?
Ha az előfizető szerződésszegése miatt bontják fel a szerződést akkor 1 évig nem köthetek újat az adott címre. De ha a 60 napos felmondási idő alatt én bontom fel a szerződést, amit 8 naposa határidővel tehetek meg akkor köthetek újat? Vagy ha már ők elindították ezt akkor én már nem bonthatom fel?
Nem kellett volna nagypofájúskodni.
Egyszer már szóltak, most cselekszenek. Őszintén én sem maradnék veled szerződéses viszonyban. A szerződés feltételezi, hogy mindkét fél tiszteli egymást.
2 hónapig könyörögtem neki, hogy csináljanak valamit, mert használhatatlan a netem.
A végén kénytelen voltam máshonnan modemet szerezni (mivel az volt meghalva). És ne küldjem el őket a halál f@szára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!