Már Strasbourghoz is hiába fordul a magyar?
A Kormány nem hajlandó végrehajtani a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság ítéletét a vörös csillag betiltásával kapcsolatban, és nem fizeti ki a megítélt kártérítést sem a panaszosnak.
Mióta csatlakoztunk az Európa Tanácshoz (1990), erre nem volt példa, és nemzetközileg is rendkívül szokatlan. Nem is a konkrét ügy érdekel annyira, hanem ennek az általánosabb következménye. Mert ha ezt egyszer meg lehetett csinálni, akkor ez után mindig meg lehet. Vagy várható valami nyomás az EU vagy az Európa Tanács részéről?
8-as: Az Európai Emberi Jogi Bíróság egész Európára ugyanazokat a normákat alkalmazza pont azért, hogy egységes legyen az emberi jogok védelme. Ezért beszélünk itt Európáról.
Türórudi: Hát ez azért nagyon keményvonalas felfogás.
Mindenki észrevétele hasznos volt.
#12.
Ha így van, nem tartom jó ötletnek, de mindaddig nem érdekel, amíg nem szólnak bele a mi törvényeinkbe (tegyük hozzá, Jugoszlávia viszonya más volt mind a kommunizmussal, mind a Szovjetunióval, mint a többi kelet-európai országé).
Strasbourgból viszont beleszólnak. Söpörjenek a saját házuk táján.
De ugyancsak nem tartanám jó ötletnek azt sem, ha mondjuk az ukránok horogkeresztet tűznének ki az őket felszabadító németek tiszteletére.
Kérdező, olyannyira nem vagyok keményvonalas, hogy én azt is elfogadnám, ha az összes tiltott jelképet lehetne használni (bár én soha nem tenném), azt viszont nem tudom elfogadni, hogy az egyik szélsőség jelképei szabadon használhatóak, a másikéi tiltva vannak.
Mindkét szélsőséges ideológiát egyaránt ártalmasnak tartom, nem tagadva azt, hogy bennem a kommunizmus több ellenérzést szült, mivel a fél életemet abban az időben éltem le (és máig isszuk a levét).
Akik a vörös csillagot a horogkereszttel állítják párhuzamba, azok szellemileg fejletlenek.
Az előbbit valóban használta az autoriter szovjet vezetés, igen sértettek meg emberi jogokat, de ha nehezen is hihető el, egy jobb világot akartak teremteni. Elég a társdalmi egyenlőtlenségekből, a kapitalizmusból stb. A nácik a horogkeresztet használták, ők is egy jobb világot akartak létrehozni, de úgy, hogy faji alapon kiírtják a nekik nem tetsző népcsoportokat. Aki ezek között nem tud különbséget tenni, az szánni való.
Drága szellemileg túlfejlett 17. válaszoló.
Komolyan hiszed, hogy Sztálin egy jobb világot akart? Amit többek közt azzal igyekezett elérni, hogy egyetlen év alatt több ukránt (nagyrészt gyereket) irtott ki faji alapon, mint ahány zsidót Hitlernek egész "munkássága" alatt sikerült?
Nüansznyi különbség sincs a két mocskos ideológia között, ha meg számháborúba kezdünk az áldozatok számát tekintve, kiütéssel győz a kommunizmus.
Úgyhogy hagyd ezt a hülye "ők jót akartak" dumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!