Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek miért nem lehet...

Zoltános kérdése:

Szerintetek miért nem lehet füvezni?

Figyelt kérdés
Miért támogatják ezzel az alvilágot és miért nem lehet megteremteni végre az ingyenes szórakozást (otthoni termesztést)? Más országban miért lehet? Ott intelligensebbek a polgárok? Vagy az ottani politikusok nem fosnak az alvilágtól? Na ha van kedvetek kíváncsi lennék a véleményekre. Ultra konzervatív fideszesek is írjanak légyszi!
2012. ápr. 15. 09:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Elöbb utóbb lehet,ha Matolcsynak eszébe jut megadóztatni ezt is.Úgy szívhatod fújhatod mint az állat,ha befizeted utána az adót az államkasszába.
2012. ápr. 15. 11:50
 12/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ne mondja(parancsolja) meg nekem senki hogy mit csinálok! Nem a gettóban vagyunk és nem Németországban azt hiszem!!! Láttam videót régi rendőrök véleménye a tiltásról. Elnézést kérnek a sok tönkretett élet miatt!!! 2 év pozitív érzésekért?
2012. ápr. 15. 12:06
 13/21 A kérdező kommentje:
Amerikai rendőrök.
2012. ápr. 15. 12:07
 14/21 anonim ***** válasza:
Californiában legális a fű úgy tudom.De csak az , a keményebb drogok birtoklásáért nagyon szigorúan büntetnek,
2012. ápr. 15. 12:16
 15/21 anonim ***** válasza:

Én olyat is olvastam, hogy részben az is közrejátszik, hogy a gyapottermesztő farmerek sikeresen lobbiztak a kender termesztők ellen, mivel konkurenciát láttak bennük.

Hogy ez mennyire igaz nem tudom.

2012. ápr. 15. 12:23
 16/21 anonim ***** válasza:

Mitől lenne intelligensebb ország az ahol engedik a füvet? Amerikában pl. mindenki hülye és éretlen ahol még mindig van olyan állam, ahol a halálbüntetés még létezik? ( nálunk meg ugye már nincs).

Amúgy ez a kérdés nem foglalkoztat annyi embert hogy erről egyáltalán érdemes legyen vitázni, a többség meg nem akarja hogy legális legyen.

Úgyhogy ez van, irány Hollandia:)

2012. ápr. 15. 15:37
 17/21 zeronibble ***** válasza:
Az az érdekes, hogy nem okoz függőséget, de követeli mind. Nem leszel hülye tőle, de amit egy órája mondtam arról váltig állítja, hogy először hallja, pedig tegnap tépett utoljára. Koliban sok függőt láttam, akik tudatában sincsenek, mekkora roncsok. Ugyanaz a súlycsoport, mint az alkohol, csak itt nem agresszió lehet a súlyos véglet, hanem teljes megbízhatatlanság és bunkóság. Akad, aki módjával tép, meg se mondanád róla, de nem is csapja szét magát. Most mit csináljunk, legyen jogsi piára, cigire, meg lehetőleg még fórumozásra is? :)
2012. ápr. 19. 17:38
 18/21 anonim ***** válasza:

A válasz egyszerű. Valakinek szabályozni kell az emberek együttélését, különben nagyon hamar visszasüllyednénk az állatok szintjére (bocs az állatoktól, jóval alájuk).

Normális ember tudja mit tehet, és mi az, ami káros az embertársára, ezért nem teszi. Ezt nevezik józan társas gondolkodásnak és önkontrollnak. Ha mindenki így tenne, semmiféle szabály, se jog nem kellene. De a valóság nem ilyen, és vannak olyan káros gondolkodásmódok és cselekvések, amelyeket gátolni szükséges. Az alkoholfogyasztó agresszívvé válik, ami rossz a környezetének (meg neki is), szükséges tehát korlátozni (pl. a KRESZ-ben). A dohányzás is káros mindenkinek, ezért szabályozzák (nemcsak a füstje, hanem a gyógyítási költsége, mait a többiek fizetnek adó és járulék formájában). A drog annyival rosszabb, hogy eleinte nem olyan feltűnő, mint az alkohol, vagy a dohányzás. Mikor észreveszik, többnyire nincs visszaút, vagy nagyon költséges. A gondozása igen nagy pénzeket emészt fel, ami káros a többségnek, hiszen ők fizetik. Persze hagyhatnánk őket, például karanténban, de ez nem fér össze az emberi morállal.

Így, mint a többségre rendkívül káros, és nehezen észrevehető jelenséget, amihez egyéb bűnözési formák is társulnak, nincs más hatékony eszköz, mint csírájában elfojtani.

Más országokban is ezt teszik, talán Hollandia kicsit kivétel, de ott más a mentalitás, tehát ugyanakkora drogos embermennyiség kevésbé káros a többire nézve. De káros, és nem is hagyják.

2012. ápr. 19. 18:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Ennyi baromságot még nem hallottam. Az alkohol is drog pl.... Szerintem meg mindenki azt csinál amit akar. Aki szép drogmentes életet akar az éljen azt. De, hogy rettegni kelljen a rendőröktől és ezáltal még jobban kiszélesíteni a szakadékot... Így is utálják már elegen a rendőrséget... Szart sem ér a drogpolitika. Főleg, ha ilyen amatőrök csinálják, mint Magyarországon. A kereskedést szerintem akár életfogytiklannal is büntessék, de lehessen otthon termeszteni saját felhasználásra. Így ingyen lesz. Persze kevesebb alkohol fog fogyni, de ki bánja. Kapudrog? Ha átgondolod hülyeség . Aki ki akar próbálni mindent az ki is fogja.
2012. ápr. 21. 17:18
 20/21 A kérdező kommentje:
Megbízhatatlanság? Honnan veszed?
2012. ápr. 21. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!