Tatai Gábor kérdése:
Munkajogi problémámra kérek segítséget?
Figyelt kérdés
Az a történet hogy hat évvel ezelőtt munkahelyi balesetem történt az igazságügyi orvos szakértő ezt igazolta az ügyben akkor a bíróság nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a munkaadómat. ezt követően a körülmények változásai miatt ismét peres eljárásban értesült a munkaadóm arról a tényről hogy rokkant nyugdíjazásom is megtörtént, a bíróság nem vagyoni kár megfizetésére utasította a munkaadómat.Közben a második bírósági eljárásban írásban felszólítottam munkaadómat kértem hogy fizesse meg a keresetem veszteségét, amiért kértem egy peren kívüli tárgyalás megtartását a káraim meghatározása és összegének megállapítása ügyében. E felszólításomra nem reagált a munkaadóm. Az írásos felszólításom kezeimnél van hivatalos levél, a munkaadó és én közöttem viták vannak azt mondja nem kapott ilyen felszólítást tőlem, másrészt azt mondja nem tudott a rokkant nyugdíjazásomról, amit a második bírósági ítélet is bizonyíthat.Sőt arra hivatkozik elévült az anyagi a vagyoni kárkövetelésem. Ez sem igaz mert a felszólítás feladásától 2 év hat hónap az eltelt idő hossza. Kérdezem érdemes e a fenti ügyben peres eljárást indítanom ? Milyen esélyem lehet ? A munkaadó azzal fenyeget hogy rám uszítom a bíróságot és az eddigi megítélt összegeket is vissza kell fizetnem. Létezik ilyen? A munkaadóm állítólagos jogásza mondta ezeket.Várom a tanácsokat az esetemre. Köszönöm a tanácsokat válaszokat. Mihalech Ottó2012. ápr. 7. 14:43
1/2 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy munkaügyi kártérítési ügyekben az elévülés az három év.Szerintem a munkáltatódnak kötelessége lett volna hivatalosan a káraid előterjesztéseire felszólítania amikor értesült a rokkant nyugdíjazásodról 15 napon belül.Mivel ezt elmulasztotta és hivatalos felszólításodra nem cselekedett szerintem ez megszakíthatja az elévülést, de ha abban még benne vagy szerintem fogadj ügyvédet és pert kell indítani az ügyben. Azért az érdekelne hogy a folyamatos perekben miért nem folyt vagyoni kártérítési eljárás? De szerintem a meglévő perek megszakították az elévülési időt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot. A kérdésre a válaszom az hogy az első peres eljárásban folyt vagyoni kártérítési eljárás is, amit a T. bíróság elutasított arra hivatkozásával hogy az Mt.174.§ előírásai. A második peres eljárásban meg a körülmények változásai címen folytak, e perben értesült a bíróság is az alperes is a rokkant nyugdíjazásom tényéről, de ezt nem vizsgálta a bíróság azzal biztatott hogy az alperes munkáltatónak kötelezettségei állnak fenn a rokkant nyugdíjazásom értesülésével kapcsolatban, s ezt abban a peren kívüli egyezségben lehet megoldani, ha nem akkor lehet igény a bírósági eljárásra. Hát ennyi röviden a kérdésre.
2012. ápr. 8. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!