Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2012 április 1-e óta büntetik...

2012 április 1-e óta büntetik aki rossz helyen dohányzik. De mi a helyzet az utcán sétálókkal? Őket is megbüntetik ha pl a járda kevesebb mint 5 m-re van az étterem vagy a posta ajtajától?

Figyelt kérdés
Egyáltalán lehet sétálva az utcán cigizni vagy egy bolt előtt?

2012. ápr. 5. 17:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Ezek a statisztikák is teljesen légbőlkapottak, ha valaki tüdőrákos lesz, mi a bizonyíték rá, hogy passzív dohányzástól? Semmi, valaki a hasára csapott egyet.
2012. ápr. 5. 21:07
 12/26 anonim ***** válasza:
Persze,hogy nem bizonyított tény.Sőt ez egy világraszóló marhaság,hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak.
2012. ápr. 5. 23:08
 13/26 anonim ***** válasza:

"Sőt ez egy világraszóló marhaság,hogy a passzív dohányzás miatt emberek meghalnak."

Nem marhaság, tény. Én bármixerként dolgoztam olyan helyen ahol a 3 méter hosszú bárpult előtt 4 láncdohányos ült. Pincehelyiség, ablak semmi, elszívás meg semmit nem ér, ha fél méterről mint az állat fújják pont a képedbe. Egy idő után ki kellett mennem levegőzni, mert rendesen szédültem (nem dohányzom).

A felszolgáló kollégák pedig nem ők döntik el hogy aznap a dohányzó, vagy a nemdohányzó részen dolgoznak-e, ott ugyanez a helyzet.

Alapból mindenkinek joga van az egészséges levegőhöz, így nekünk is.

2012. ápr. 6. 01:59
 14/26 anonim ***** válasza:
94%

Én meg vendégként jártam olyan helyen, ahol erős elszívókat tettek a plafonra. Eredmény: ha előrefele kifújtam a füstöt, legkésőbb 20 cm után nyílegyenesen a plafon felé szállt, bele az elszívóba.

Valami ilyesmi egy kulturált, 21. századi megoldás lenne. De mi csak tiltani tudunk, mint a középkorban.

Különben nem lenne baj a tiltással se, csak csinálnák ésszel. Eddig dohányozhattunk a munkahelyen a dohányzóban. Azt megszüntették, akkor lejártunk a kertbe. De most már a kertben sem lehet dohányozni, tehát ki kell mennünk az utcára. Így kb. háromszor annyi idő elszívni egy cigit. Őszintén nem értem, miért nem jó, ha a hatalmas kert egyik sarkában dohányzunk..

2012. ápr. 6. 09:24
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! De még mindig nem vagyok tisztában azzal, hogy most akkor rágyújthatok az utcán séta közben?
2012. ápr. 6. 10:58
 16/26 anonim ***** válasza:
Szerintem az utcán séta közben igen, mert az hogy elmész egy üzlet előtt a járdán nem ugyanaz mint odaállni az ajtó elé, és a ki-bemenőknek a képébe fújni a füstöt.
2012. ápr. 6. 12:14
 17/26 anonim ***** válasza:
Rágyújthatsz,azt még nem szabályozták(egyenlőre)
2012. ápr. 6. 17:41
 18/26 anonim ***** válasza:

"Nem marhaság, tény."

És amit leírtál, az hol bizonyítja azt, hogy konkrétan a passzív dohányzástól hal meg a populáció 1%-a? És nem a szmogtól, vagy tartósítószerektől, vagy azbeszttől kapott tüdőrákot?

Ezeket a kijelentéseket úgy teszik, mintha legalábbis minden sejt be lenne kamerázva, és igen, látták, hogy konkrétan egy kátránymolekula váltotta ki a mutációt az adott sejtben, és meg is számolták az összeset.

2012. ápr. 6. 17:43
 19/26 anonim ***** válasza:
Kórházak egész területén tilos a dohányzás. Több órás életmentő műtét után az orvos, menjen ki az utcára rágyújtani? Igaz nem kell odáig fáradnia, mert a pszichiátria épület közelebb van, és ott törvényileg lehet dohányozni. Na ez mi, ha nem diszkrimináció? Ha az utcán sétálsz, és egy kirakatot nézel, vigyázz,hogy ne a kocsma melletti butikot bámuld!! 5 méteres szabály.
2012. ápr. 6. 19:54
 20/26 anonim ***** válasza:

tegnap 17:43

A dohányfüst tüdőrákot okoz, ez tény. Akkor szerinted ha valaki a másik füstjét szívja akkor az mennyire egészséges?

2012. ápr. 7. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!