Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi úton követelheti e tőlem...

Irdatlannoby kérdése:

Jogi úton követelheti e tőlem a számítógépét úgy hogy erről semmilyen írásos dokumentum nem volt rögzítve?

Figyelt kérdés

Volt egy nagy teljesítményű asztali számítógépem amit egy személlyel elcseréltem egy hordozható notebookra, különböző értékek miatt árkiegyenlítésével ráfizettem a gépére viszont a papírjait nem cseréltük el (számla, garancia levél),3 nap után meggondolta magát a cseréről - de előtte két napig meg volt elégedve a géppel - és követeli vissza a cserét, én viszont azóta kiegészítő eszközöket vásároltam több mint 30 ezer forint értékben a notebookhoz és én nem akarom e miatt a vissza cserét meg más okokból sem.

A cseréről én részemre két szemtanú van akik tudják igazolni hogy a csere megtörtént, a személy saját akaratából kényszerítés nélkül megegyezés után történt a csere,csalásról nincs szó, tisztességes üzlet volt.

2012. ápr. 3. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Meg csak annyit fűznék a dologhoz, hogy nem beszélhetünk hibás teljesítésről, hiszen tanúk előtt megtörtént a csere ill a pénzátadás. A másik fél, még csak nem is a jótállási jogokra hivatkozik, hanem csak simán meggondolta magát."

--> ne haragudj, de miért osztogatsz jogi tanácsokat, ha csak sületlenségeket tudsz írni??

A csereszerződés érvényességéhez szerinted feltétel a tanúk jelenléte vagy az írásbeliség, vagy akármi? Segítek: NEM!

Az megint egy másik kérdés, hogy mit lehet bizonyítani és mit nem, de az állításod, miszerint így nem lenne szó hibás teljesítésről, abszolút nonszensz. Nem attól lesz a teljesítés hibás, hogy tanúk előtt történt vagy nem. Ez a hibás teljesítésnek nem fogalmi eleme.

Másrészt meg nem tudom, feltűnt-e, de nem jótállásról beszélünk (ami más néven garancia lenne, és arról itt szó sincs), hanem a törvény által kötelezően előírt szavatossági jogokról.

Könyörgöm, semmi baj azzal, hogy nem vagy jogász, és nem értesz hozzá, de akkor ne adj jogi tanácsokat, mert mások esetleg komolyan veszik, és bajt csinálsz nekik!! Ez fel sem merült benned? Itt mindenki azt ír, amit akar, és fel sem fogja, hogy esetleg következménye lenne.

Én sem adok orvosi tanácsokat, max. azt írom valamire, hogy "úgy gondolom", vagy "nálam így volt", de nem mondom azt, hogy persze, én értek hozzá, nyugodtan vedd be azt a gyógyszert!

Először nem akartam így kifakadni, bocsánat, de aztán még vagy háromszor leírtad ugyanazt, ezt már nem tudom szó nélkül hagyni.

2012. ápr. 7. 17:51
 12/16 Salx Narval ***** válasza:
Akkor szerinted, mi itt a konkrét helyzet? Mert azon kívül, hogy kiforgattad amit írtam, nem mondtál semmi kézzel foghatót.Nyilván a kérdező arra kíváncsi, hogy megtarthatja e a gépet, nem másra.:D
2012. ápr. 8. 08:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Hogyne mondtam volna konkrét helyzetet?

Azt mondtam, hogy ha hibás volt a teljesítés (lefordítom akkor magyarra, hogy te is megértsd: ténylegesen valami baja volt a gépnek már akkor, mikor elcserélték, amiről a Kérdező nem szólt), akkor természetesen jogos követelése lehet a másik félnek.

Ezt vagy megoldják egymás között, akárhogy, vagy a bíróság majd eldönti. Azt gondolom nem tőlem várod, hogy egy neten leírt, teljesen ismeretlen esetben, csak az egyik fél elmondása alapján megjósoljam, hogy a bíróság mit fog dönteni!?

A gépek értékének ismeretében, és a felek akaratától függően majd eldöntik, hogy meg tudnak-e egyezni, vagy a másik fél keresetet indít, és akár szakértő megállapítja, hogy volt-e tényleg a gépnek a csere pillanatában már olyan problémája, ami miatt hibásnak tekinthető. Ezt én innen nem fogom tudni megmondani, de a jogi helyzet az, - és ez a válasz kielégítő kell, hogy legyen -, hogy AMENNYIBEN hibás volt, úgy igenis lehet igénye a másik félnek.

2012. ápr. 8. 10:37
 14/16 Salx Narval ***** válasza:
Nézd én ezt értem, eddig is értettem, csak te nem érted meg,hogy a másik fél, semmire nem hivatkozik, egyszerűen meggondolta magát.Na mindegy, részemről lezártam az ügyet.További kellemes ünnepeket mindenkinek.
2012. ápr. 8. 17:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Jó, lezártam én is, én csak segíteni akartam a Kérdezőnek, engem őszintén egyáltalán nem érdekel, hogy te mit hiszel, és mit nem.
2012. ápr. 8. 18:44
 16/16 A kérdező kommentje:

Fain :D

A gépem amit adtam tökéletes állapotban volt amikor odaadtam, működőképes és hibamentes.

2012. ápr. 8. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!