Jogi úton követelheti e tőlem a számítógépét úgy hogy erről semmilyen írásos dokumentum nem volt rögzítve?
Volt egy nagy teljesítményű asztali számítógépem amit egy személlyel elcseréltem egy hordozható notebookra, különböző értékek miatt árkiegyenlítésével ráfizettem a gépére viszont a papírjait nem cseréltük el (számla, garancia levél),3 nap után meggondolta magát a cseréről - de előtte két napig meg volt elégedve a géppel - és követeli vissza a cserét, én viszont azóta kiegészítő eszközöket vásároltam több mint 30 ezer forint értékben a notebookhoz és én nem akarom e miatt a vissza cserét meg más okokból sem.
A cseréről én részemre két szemtanú van akik tudják igazolni hogy a csere megtörtént, a személy saját akaratából kényszerítés nélkül megegyezés után történt a csere,csalásról nincs szó, tisztességes üzlet volt.
"Nem, mivel ti szóban egyeztetek meg, itt szerződésről, ami megtámadható lenne, nem beszélhetünk."
Kedves Első válaszoló nyilván még nem hallott arról, hogy szerződés háromféleképpen köthető:
- írásban
- szóban
- ráutaló magatartással.
Az utóbbi kettő nálatok minden kétséget kizáróan megvalósult. Szerződés van köztetek, ez nem kérdés. Még ráadásul teljesült is, innentől kezdve letagadni sem lehet.
Szavatossági jogokat gyakorolhat a másik fél, a Ptk-nak megfelelően.
Szavatossági jogokat gyakorolhat a másik fél, a Ptk-nak megfelelően.
Ez mit jelent?
"Én azt írtam, hogy jogilag megtámadható szerződésről nem beszélhetünk." de beszélhetünk szerződésről, még jogilag is lenne lehetőség megtámadni, csak jogalapja nincs hozzá
itt egy megvalósult szerződésről beszélünk, ha a cseretárgyak és az átadásuk a megbeszélteknek megfeleltek, akkor még hibás teljesítésről sem beszélhetünk...vagyis azt követel, amit akar, polgári perre is viheti feleslegesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!