Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zártörés miatti büntetőeljárás...

Zártörés miatti büntetőeljárás bejelentését elutasították. Jogos ez?

Figyelt kérdés
Adósom zártörést követett el a végrehajtó közlése alapján, 2006 március 9. én , abban voltam hogy a végrehajtó az ügyben a büntetőeljárást meg indította adós ellen.Sajnos későn tudtam meg a végrehajtótól azt hogy Ö semmit nem kezdeményezett az ügyben. Én bejelentést tettem a zártörés megalapozott gyanúja miatt 2011. március 10. adtam postára. Sajnos a hatóság elévülésre hivatkozva elutasította bejelentésemet , tájékoztattak arról hogy ha 2011. március 10. én adtam volna postára bejelentésemet akkor az még elévülési időn belül lett volna de az egy nap már megszakította az elévülést ezért elutasították bejelentésemet. Jogszerű ez ? Az elévülést a postai dátum bélyegzők alapján számítják? vagy mi alapján minősül elévülésnek egy ügy ?
2012. márc. 29. 12:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Bocs, de csak 5 év után jöttél rá erre?
2012. márc. 29. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:

"vagy mi alapján minősül elévülésnek egy ügy ?"

a megtörtént eset után számolva x nappal/hónappal/évvel.

a többi pedig jogszabályban van meghatározva.

Most látom, hogy sok minden hittél. Tanulópénz volt. Mindent felügyelni, amúgy ha a nevedben kezdeményeztek volna eljárást, akkor tudnod kellett volna róla. A végrehajtó a saját nevére nem fogja bejelenteni, hogy mi történt mert a bűncselekményt nem ellene követték el, nincs is joga eljárni a nevedben felhatalmazás nélkül szerintem.

2012. márc. 29. 13:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor a postai feladásának időpontja a bizonyíték elévülése? Mert az eset azt bizonyítja. Nem? Egy napon múlt. Viszont az a furcsa hogy a végrehajtó ellen folyik a hivatali visszaélés gyanúja miatti büntető eljárás mert alapos a gyanú hogy összejátszhatott az adóssal. Ugyanis többször is kértem írásban a végrehajtói eljárását adósom ellen a Vht. 47. § előírásaival amire még csak nem is válaszolt a végrehajtó. Ez az ügy vezetett a végrehajtó elleni büntető vizsgálatára. Sajnos jelenleg sem válaszol a végrehajtó a tértivevényes leveleimre. A Végrehajtói Kamarának panaszomra annyit közölt hogy a végrehajtó nyilatkozata alapján ellenem nem elfogult. Ennyi. Akkor miért nem jár el az ügyben ha eljár minden eljárásának az eredményeit meg kell a feleknek postai úton küldenie.Sajnos akkora korrupciók vannak a bírósági végrehajtókkal szemben hogy sokan el sem hiszik milyen furcsa dolgok történnek az ügyekben. A kamarai vizsgálat a végrehajtó meghallgatására alapozza a vizsgálatok eredményeit., amiért nem elfogulatlanok ezen vizsgálatok. Az is furcsa hogy a hatóság bizonyítottan egy napon múlott az elévülés megtörténte s már is elutasította.Szerintem a végrehajtónak a lefoglalt ingóságokkal kapcsolatban ha azt észlelte hogy azok nincsenek meg, a végrehajtónak hivatali kötelessége lett volna ezt jeleznie a hatóság részére. Igaz? Ha nem így van akkor miért nem ?
2012. márc. 29. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!