Ha valaki elkábít vagy leüt valakit és széttetoválja, az milyen büntetésre számítson? Az súlyos testi sértés vagy mi? Persze szép tetkók lettek.
Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 20:26
1/20 SzilKa válasza:
Ezt valahogy nem tudom elképzelni... Pedig én is tetováló vagyok. De hogy bárkit is akaratán kívül leüssek azért, hogy szétvarrjam..? Mégis, milyen indíttatásból? :D
2/20 anonim válasza:
Szerintem csak könnyű testi sértés.
Első: Fogadás?
Nekem is van egy tetoválással kapcsolatos fogadásom, bár ha vesztek én leszek a szenvedő fél...
3/20 anonim válasza:
Ezzel nem valószínű, hogy súlyos testi sértés megvalósulna, mert egy leütéstől vagy elkábítástól általában nem lesz valaki legalább 8 napig beteg. Ha igen, akkor súlyos testi sértés, ha nem, akkor szerintem kényszerítés. (BTK 174. §; az követi el, aki valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy tűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz.) És a tetovált személy tetemes kártérítést követelhet az elkövetőtől.
4/20 A kérdező kommentje:
Indittatás?Kib@szott velem,ezért aludt 2 órát,mélyen:)
2012. márc. 11. 21:42
5/20 hollófernyiges válasza:
Lehet hogy a csonkítás tényállása is belefér.
6/20 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szakszerűen hangzott,utólsó,polician?hmmm
2012. márc. 12. 08:56
7/20 anonim válasza:
"Ezzel nem valószínű, hogy súlyos testi sértés megvalósulna, mert egy leütéstől vagy elkábítástól általában nem lesz valaki legalább 8 napig beteg."
Az lehet, de a kísérlete simán. Ha valamilyen bódítószert használsz abból még emberölési kísérlet is lehet.
Személyes szabadság megsértése.
Nem vagyok a halálbüntetés híve, de az olyanokat, mint a kérdező... tényleg minek él az ilyen?
8/20 A kérdező kommentje:
Semmiféle bódítószer nem játszott
2012. márc. 12. 16:15
10/20 anonim válasza:
"(3)378 Ha a testi sértést aljas indokból vagy célból, továbbá ha védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személlyel szemben követik el, a büntetés bűntett miatt könnyű testi sértés esetén három évig, súlyos testi sértés esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!