Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élettársam nagymamájával...

Élettársam nagymamájával elmehetek ápolásira?

Figyelt kérdés

A párommal lakom és a szüleivel meg az anyai nagymamájával. Élettársként sem vagyok bejelentve a páromnál csak ide a lakásba. Elmehetek a mamájával ápolásira? Nagyon sokszor nem tud elmenni a boltba, porckopása van. Vagy házasságban kéne élnem a párommal?

Tudom a Google, jó barát, de nekem nem kell a 20 oldal rizsa csak azt szeretném tudni, hogy lehetséges-e ez.

2012. márc. 10. 18:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
elvárod hogy más nézzen utánna a te dolgodnak? na ne már
2012. márc. 10. 18:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Tapasztalatból szerzett vélemények érdekelnek, hogy sikerült-e valakinek elmennie vagy nem. Egyedül én tudnék elmenni vele ápolásira, mert mindenki dolgozik (rendszerváltás meg a protekció) én nem találok munkát, keresek de nincs. Mindenhova szakképzettség meg GYAKORLAT kell... :-((((
2012. márc. 10. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:

igen, elmehetsz

[1993. évi III. törvény 41. § (1) bek., ill.Ptk. 685.§ b.) és 685/A. §]

de az ápolási díj 30 ezer Ft/hó mindösszesen!

2012. márc. 10. 19:19
 4/11 anonim ***** válasza:
2012. márc. 10. 19:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. márc. 10. 19:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Jesszusmária, ettől féltem. Tök kínai minden!
2012. márc. 10. 20:13
 7/11 anonim ***** válasza:

ha csak a megadott szakaszokat (§) nézed

ami csak pár mondat

akkor az is segít

nem kell mindent elolvasni

önkormányzatnál kell jelentkezni

2012. márc. 10. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:
30 rugó? Az hideg vízre nem elég.
2012. márc. 11. 11:40
 9/11 A kérdező kommentje:
De talán Munkaviszonynak k számít és még mindig több, mint a 22800...
2012. márc. 13. 12:56
 10/11 anonim válasza:
Én 8 évig voltam ápolásin! A helyi polgármesteri hivatal dönti el , hogy engedélyezik,-e. Én a férjem nagymamaájával voltam. kijöttek a hivatalból és környezettanulmányra, milyen körülmények közt vagyunk, és persze erősen érdeklődtek a Én és Nagymama viszonyunkról. (mennyire vagyunk jóban)Az összeg amit fizetnek érte, is változó. Attól is függhet milyen gazdag az adott önkormányzat! NO persze gondolom ennek is van azért minimum meghatározása. Minden képen menj az önkormányzathoz és személyesen járj utána milyen esélyeid vannak.
2012. dec. 8. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!